Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Ajdovski TIC obiskujejo gostje iz celega sveta

Poletje se počasi poslavlja, TIC Ajdovščina pa še vedno obiskujejo gostje iz različnih koncev sveta.

Že po tradiciji opažamo največ obiska iz sosednjih držav Italije, Avstrije, Madžarske, veliko gostov prihaja  iz Francije, Španije, Nemčije, Belgije in Nizozemske, v Ajdovščini se radi ustavijo obiskovalci iz Skandinavije in Velike Britanije, letos pa je precej obiska tudi iz Češke in Rusije. Ajdovski TIC so letos obiskali tudi Avstralci, Kanadčani, Mehičani, pa gostje iz ZDA in Južne Afrike.

V TIC Ajdovščina goste seznanimo z vsemi informacijami o našem mestu in okolici, Vipavski dolini, pa tudi o drugih krajih Slovenije. Popotniki so najbolj veseli dobrih zemljevidov in številnih drugih promocijskih materialov v različnih jezikih, še posebej pa cenijo osebni pristop s kopico koristnih nasvetov.

Zaradi hude vročine se je poleti močno povečalo povpraševanje po osvežitvi, gostje so se tako razveselili informacije o možnosti kopanja na letnem kopališču v Ajdovščini ter sprehodu po urejeni naravoslovni učni poti ob Hublju, kjer je le nekoliko hladneje. Mnogo popotnikov odkriva lepote naše dežele kar s kolesom, ti radi prenočijo v mladinskem hotelu v prijetnem okolju na obrobju Ajdovščine.  

Kristina Pelicon

Oglejte si tudi