Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Začenja se nova smučarska sezona

Ajdovski smučarji so se v poletnih in jesenskih mesecih temeljito pripravljali na novo smučarsko sezono 2012 / 2013. Kondicijski del priprav so opravili doma, medtem ko so treninge na snegu izvedli na ledeniku Zermatt v Švici in Moeltall v Avstriji.

Za seboj imajo že več kot 80 dni v telovadnici in fitnesu ter 55 dni  na snegu. Iz tega je razbrati, da so dobro in učinkovito delali. Zato upravičeno pričakujemo tudi temu primerne tekmovalne rezultate. Zaželimo jim samo zdravja in tekmovalno sezono brez poškodb. Če bo temu res tako, se bomo lahko skupaj z njimi veselili tudi uspešnih nastopov na snegu in promocije naše Ajdovščine doma in v svetu. Naši mladinci že nastopajo na FIS tekmah v Skandinaviji in se uvrščajo med prvih deset, kar potrjuje dobro pripravljenost in pomeni spodbuden  začetek nove sezone.

 

Poleg tega smo v letošnji jeseni začeli tudi z vadbo akrobatike za najmlajše, ker ocenjujemo, da zelo pomembno prispeva k orientaciji vsakega posameznika v prostoru in času. Poleg boljše telesne pripravljenosti, kolektivnega duha in tovarištva najmlajši pridobivajo znanja in spretnosti, ki jim bodo lajšala sleherni vsakdan. Upamo tudi, da se bodo posamezniki odločili tudi za resnejše delo na snegu in tako prispevali k popularizaciji smučanja v našem okolju. Ob torkih, četrtkih in petkih popoldan ste tudi vi vabljeni na Police, da se nam pridružite pri delu. 

 

In ker je zima že pred vrati, smučarska oprema pa draga, vas vabimo, da nas obiščete na tradicionalnem smučarskem sejmu rabljene in nove smučarske opreme, ki ga za vas pripravljamo  v prostorih osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini od petka do nedelje, 7. do  9. decembra.

jb

Oglejte si tudi