Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Za črnobelimi polji tudi mladi

Z zaključnim turnirjem mladih se je v soboto, 10. junija 2017, končala letošnja zelo uspešna šahovska sezona Šahovskega društva Čaven.

Uspeh gre pripisati predvsem dejstvu, da je letos prvič po mnogih letih obiskovalo šahovsko šolo toliko mladih, da postajajo prostori na Gregorčičevi 20 počasi že premajhni. Najbolj pa smo veseli uvrstitve treh mladincev Luke Gerbca, Leopolda Pavlina in Teja Skomine na državno prvenstvo na Ptuju, ki je potekalo meseca februarja. Luka Gerbec je dosegel odličen rezultat, saj se je med 31 udeleženci najmlajše skupine uvrstil na 8. mesto.

Davna želja društva je, da bi k tej kraljevski igri privabili čimveč predstavnic nežnejšega spola. Zato gre posebna pohvala Isabeli Plahuta in Vidi Škrlj, ki sta se neustrašno borili z bolj izkušenimi fanti in si tako nabrali novih izkušenj in šahovskih znanj.

Letošnji prvak ŠD Čaven je med najmlajšimi postal Timotej Pregelj, v skupini mladih pa je primat pripadal njegovemu starejšemu bratu Klemnu. Med člani je tako v standardnem šahu kot pospešenem šahu slavil David Trebižan.

Šah je čudovita in hkrati zelo zahtevna igra, predvsem zato, ker se morajo šahisti slej ko prej  soočiti tudi s porazi. Premagati poraze in se znova pobrati pa je ena najlepših stvari, kar te šah lahko nauči.

V septembru bo vpis v šahovsko šolo in vsi, mladi in stari, lepo vabljeni.

dt

Oglejte si tudi