Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Vožnja po brezpotjih je del našega življenja in prostega časa

Slovenija Offroad preizkušnje so že tradicionalne prireditve (od leta 2004) namenjene ljubiteljem terenskih avtomobilov in atraktivnih voženj ter tistim, ki se želijo preizkusiti v offroad tekmovanju. Namenjena je brezplačnim preizkusom terenskih vozil pod strokovnim nadzorom ter tekmovanju za državno prvenstvo. Glavni poudarek je namenjen varni vožnji s terenskimi vozili, premagovanju različnih ovir in seveda prikazu dejanskih zmogljivosti terenskih vozil.

Na deponiji Nograd pri Dobrovniku  je Društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. iz Trnja organiziralo 2. dirko za državno prvenstvo Slovenije v OffRoadu 2015. V soboto so se tako ljubitelji vožnje po brezpotjih pomerili v spretnostni (hitrostni) in hard preizkušnji.

OffRoad v Dobrovniku sta se udeležila tudi trenutna aktualna državna prvaka v hard preizkušnji David Ratej in Rok Kravos. Nastopata šele drugo leto in v Prekmurju sta pustila za seboj še tako izkušene offroaderje. Lani sta osvojila skupno tretje mesto v državnem prvenstvu, letos pa sta osvojila že dvakrat prvo mesto na posameznih preizkušnjah. Čez zimo sta si vzela čas in dodobra pripravila svoj avto na najbolj zahtevne proge. Delo in potrpljenje je bilo vredno truda, saj jima je njunavto dokazal, da se lahko spopada s še tako nepremagljivimi preprekami. Seveda brez odličnega voznika in sovoznika, ki delujeta zelo usklajeno, ne bi bilo mogoče dosegati tako dobrih rezultatov.

David in Rok prihajata iz Vipavske doline in sta oba člana kluba 4x4 Lijak, ki prav tako vsako leto organizira Offroad srečanje  v glinokopu Vogrsko in tudi letos bodo imeli eno najtežjih preizkušenj v Sloveniji , dne 16. In 17. maja. Pripravljajo se za to preizkušnjo in upajo, da jim bo ponovno uspel dober rezultat in da bo avto zdržal.

Glede na to, da je poleg dela vloženega tudi veliko denarja in ostalih sredstev, bi se rada zahvalila vsem sponzorjem in donatorjem, ki jima pomagajo pri pripravi avtomobila in nastopih na tekmovanjih. Prav tako se zahvaljujeta prijateljem, ki jima v vseh najtežjih trenutkih stojijo ob strani.

KV

Oglejte si tudi