Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Trojna zmaga modelarjev

Po zadnjem letošnjem tekmovanju prostoletečih modelov (kategorija F1H) so razglasili rezultate ciklusa tekmovanj za Pokal Slovenije za leto 2016. Mladi modelarji Aerokluba Josip Križaj iz Ajdovščine so slavili trojno zmago.

Nejc Kete, učenec OŠ Danila Lokarja, je s 115 točkami suvereno osvojil prvo mesto mladih modelarjev kategorije F1H. Za pokal Slovenije so štele trije najboljši rezultati s petih tekem v letu 2016. Nejc je na vseh petih tekmovanjih stal na zmagovalnem odru, saj je zmagal kar na treh tekmah (Borutov memorial, Primorski pokal, Pokal LMK Miren), bil pa je še po enkrat srebrn in bronast.

Drugo mesto v skupnem seštevku je s 76 točkami osvojil Maj Novakovič, dijak 2. letnika Srednje šole za gostinstvo in turizem, ki je zmagal aprila na tekmi za pokal zgornjega Posočja, bil srebrn v tekmi za Primorski pokal in bronast v Novem mestu.

Za ovratnik mu je dihal klubski sotekmovalec Matic Kravos, ki je skupnem seštevku za Majem zaostal le za dve točki. Matic, tudi učenec ajdovske šole, je osvojil eno srebrno in tri bronaste medalje.

V začetku decembra pa je bilo na letališču Murske Sobote v Rakičanu tudi državno prvenstvo v kategoriji F1H. prostoletečih modelov. Iz prekmurske ravnice sta se v vetrovno Ajdovščino s srebrom in bronom vrnila Nejc Kete in Maj Novaković, medtem ko je bil Matic Kravos šesti. Ajdovski modelarji delujejo pod mentorstvom Vanje Pergarja (na sliki levo).

Model F1H ima maksimalno 18,2 cm2 površine z maso minimalno 220 g, vlečna vrvica pa je dolga 50 m. Tekmovalci ne smejo biti starejši od 18 let.

rl 

Oglejte si tudi