Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Še en uspešen mesec za domači KK Črn trn

Ajdovski kolesarski klub Črn trn nadaljuje z aktivnim delom in novimi uspehi doma in v tujini.
V aprilu so člani sodelovali v organizaciji akcije urejanja gorsko kolesarskih poti, katere sta se na pobudo vodstva kluba udeležila tudi častna gosta, župan Občine Ajdovščina, g. Tadej Beočanin in predsednik države, g. Borut Pahor. Akcija je potekala po celi Evropi, Slovenija pa si je, zaslužila laskavi naslov "Naj evropska MTB skupnost 2017", po besedah nekdanje predsednice in članice Kolesarske zveze Slovenije, Milene Černilogar, tudi zato, ker »toliko srčnosti kot so jo pokazali v Vipavski dolini v zadnjih desetih letih si zasluži posebne čestitke. Svetovni prvak in sodelovanje predsednika države na akciji nista bila slučaj ampak sta plod trdega in požrtvovalnega dela ...«.

V začetku aprila se je svetovni prvak iz Ajdovščine, Mitja Ergaver, udeležil Svetovne 4X serije Pro tour, ki je potekala na Azurni obali.  Zaradi padca je zaključil tekmovanje že v četrtfinalu, na srečo le s poškodovano opremo.

V vikendu med 21. in 23. aprilom so se Črn trn-ovci spopadli z organizacijo in udeležbo tekmovanj tako doma, kot v tujini.

V Ajdovščini je v nedeljo, 23. aprila 2017, poleg MTB maratona, potekala dirka za ponovno obujeni B4X INVERTED.SI Pokal Slovenije 2017. Pale so na polno »zadihale« v gorsko - kolesarskem duhu in po besedah Aljaža Kodriča, predsednika KK Črn trn »je to vredno razvijati in gojiti še naprej, z možnostjo tesnejšega sodelovanja med organizatorji takšnih dogodkov«.

Tekmovanje v kolesarskih dvobojih, ki je v prvi vrsti namenjeno popularizaciji športa mladih, so člani domačega kluba izpeljali na mali progi. Dobra promocija, organizacija dveh različnih MTB dogodkov in lepo vreme, sta v Pale zvabila kar 63 tekmovalcev v osmih kategorijah. Poleg pokalov so srečni tekmovalci domov lahko odnesli tudi bogate nagrade sponzorjev, ki se jim člani kluba iskreno zahvaljujejo za podporo. Naslednja dirka pokala bo začetek junija zopet v naši regiji, tokrat v Šempetru pri Gorici.

Izredno uspešen začetek tekmovalne sezone so Črn trn-ovci slavili tudi na Lošinju, kjer se je spustaška ekipa udeležila krstne dirke Unior Downhill cup-a, »Downhill Lošinj« in pobrala dve medalji v članskih kategorijah. Zlato je v ženski konkurenci odnesla Monika Hrastnik, v moški konkurenci pa se je na stopničke za Markusom Pekollom (AUT) in Juretom Žabjekom (SLO), uvrstil bronasti Miran Vauh. Dirko so uspešno zaključili še Luka Berginc (11. mesto), Vid Kovač (13.), Tilen Leban (27.) in Janez Turk (32.).

Po uspešnemu začetku sezone si domači klub nadeja novih uspehov in se veseli podpore domačinov, brez katere veliki uspehi niso mogoči.

AB

Oglejte si tudi