Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Plesni klub ADC zablestel na Državnem prvenstvu

Zadnji vikend v juniju se je v Medvodah zaključilo državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije na katerem se je zvrstilo 3000 tekmovalcev iz 80 slovenskih plesnih klubov, med njimi tudi Ajdovski ADC in to več kot uspešno!
Že v četrtek je Martin Marc v kategoriji članov electric - boogie solo blestel v finalu in si priplesal 6. mesto!
V soboto si je članska hip hop mala skupina (do 7 plesalcev)"CLIQUE", v kateri plešejo David Prosen, Nina Ukmar, Brigita Kuštrin, Gaja Podgornik, Sanja Stibilj, Amina Rebek in Ana Kobler, v hudi konkurenci prav tako priplesala 6. mesto.
V nedeljo sta najprej v letošnji sezoni ustanovljen plesni Tara Pahor in Zala Drofenik v konkurenci hip hop duo mladinci osvojili 27. mesto. To je več kot odličen uspeh saj je Drofenikova komaj letos vstopila v tekmovalne vode.
Nedelja se je zableščala v zlatu, ko je Nina Ukmar, že lanska državna prvakinja v hip hop solo (sicer v mlajši kategoriji)ponovno osvojila naslov najboljše v državi in to v še zahtevnejši in močnejši članski konkurenci. Poleg naslova državne prvakinje osvojila zlato tudi za pokalne turnirje Slovenije v sezoni 2015/2016. Z naslovom najboljše v hip hop solistke v Sloveniji si je priplesala vstopnico za svetovno prvenstvo tako, da ji že sedaj lahko zaželimo srečo!
Kot zadnja tekmovalna točka Ajdovskega kluba ADC na Državnem prvenstvu, so se predstavili člani v kategoriji hip hop formacija (do 24 plesalcev) katero zastopajo Nina Ukmar, Sanja Stibilj, Nika Kobol, David Prosen, Amina Rebek, Gaja Podgornik, Fozia Saliu, Alhaji Saliu, Anja Pertovt, Brigita Kuštrin, Maruša Leban, Ela Kragelj, Kaja Skrt, Lara Čotar,Veronika Marc, Neja Jereb, Ana Kobler, Nina Ličen in Lara Colja
. Kategorija v kateri so tekmovali je polna izkušenih dolgoletnih plesalcev z naslovi prvakov Slovenije ter tudi evropskih oz. svetovnih odličij, ADC ekipa pa si je med njimi, s točko "Party we will throw now" priplesala finale in pristali so na več kot odličnem 6.mestu.

Pohvaliti gre vse plesalce, ki so se trudili in s trdim delom in vztrajnostjo dosegli lepe rezultate, njihovega trenerja Aleša Trdina, prav tako pa vodjo ajdovskega plesnega kluba Alice Stojko Saliu, katera zadevo vodi in usmerja v sodelovanju s starši in trenerjem.
Čestitke vsem!
Ekipa ADC, Foto: Libero

Oglejte si tudi