Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

ADC na državnem prvenstvu - 6 X finalisti in 3 X vice prvaki

Za nami je državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih (MTP), ki se je letos od 25. do 29. junija odvijalo v Medvodah. Tudi tokrat je plesni klub ADC nekaj kilogramov težji, saj je bogatejši za kar nekaj pokalov, medalj in priznanj. Že prvi dan tekmovanja nas je razveselil Nick Keber, ki je za nekaj točk zgrešil zmago in osvojil 2. mesto v kategoriji hip hop solo battle ter naslov državnega podprvaka. Svoje plesno znanje in simpatičnost je dokazal še s 4. mestom v solo kategoriji med starejšimi mladinci – electric boogie.

Svoj prvi nastop v hip hop solo battle je drugi dan državnega prvenstva Evelin Bajc ovekovečila z 8. mestom. Tretji dan prvenstva so se najprej v svojih plesnih veščinah izkazale vedno nasmejane solistke Kiara Aranđelovič Brana (8. mesto hip hop solo mlajše mladinke), Maša Cotič (23. mesto mesto hip hop solo mlajše mladinke) in Lana Čučilovič (40. mesto hip hop solo otroci). Za nekatere od teh je to bila prva tovrstna izkušnja, in verjeli ali ne, za njimi je ogromno treningov, premagovanj treme, vzponov in padcev, a k sreči imajo dekleta odlično podporo staršev in trenerk ADC.

Ta dan nas je prijetno presenetil samozavesten in odličen nastop otroške pionirske skupine »Red storm«. Njihovo suverenost in usklajenost so opazili tudi sodniki in otroci so kljub zelo visoki konkurenci osvojili 2. mesto. Poleg Nicka je to že drugi letošnji rezultat vice prvaka v MTP za plesni center ADC. Naj omenimo, da so deklice in en deček letos prvič tekmovali na prvenstvu. V tem dnevu za plesni center ADC še ni bilo konec pokalov. Razveselila sta nas še brata Kolar Tratnik, Matic in Blaž, ki sta ADC-ju na tem prvenstvu priplesala tretji rezultat državnih podprvakov. Na odru so se izkazale tudi 'Buše', ki so v članski kategoriji malih hip hop skupin osvojile 5. mesto.

Istega dneva je v že večernih urah plesišče zažgala mladinska formacija 'Welcome to the party' in zasedla pohvalno 10. mesto. Amina in Meggy sta letos prvič skupaj nastopili na državnem prvenstvu in v kategoriji hip hop duo mladinci  osvojili 22. mesto, Amelie in Doroteja pa v hip hop duo otroci 17. mesto. Čestitke vsem štirim za preboj na plesno sceno duo plesalcev. Ta dan so preboj v finale dosegla tudi mlada dekleta 'W-kids' in v kategoriji male hip hop otroške skupine zasedla odlično 4. mesto. Članska formacija 'Divertirse' pa si je priplesala 7. mesto. Ne smemo pozabiti še na uvrstitve dveh solo članic, Zoje (25. mesto) in Larise (28. mesto). S svojim srčnim nastopom nas je zadnji dan tekmovanja očarala Neža, ki je v kategoriji modern solo ženske osvojila 11. mesto in povsem odprla naša srca.

Krasne uvrstitve z državnega prvenstva so bile gotovo čudovita popotnica za evropsko prvenstvo v Skopju v Makedoniji, na katerega so se odpravili izbrani tekmovalci in tekmovalke iz plesnega centra ADC. Poklon vsem plesalkam in plesalcem. Zahvaljujemo se vsem trenerkam za svojo požrtvovalnost, profesionalnost in pozitivno energijo. Za nami je ne ravno enostavno plesno leto, ki ga je zaznamovala korona in ne ravno enostavne razmere za treninge. Hvala vodilni Alice Stojko Saliu in trenerkama Leji Mesec ter Nini Ukmar, ki se dnevno trudijo za pozitivno vzdušje in povezanost plesalcev, trenerk in staršev. Državno prvenstvo je še enkrat potrdilo čisti ekipni duh kluba, kjer dihamo drug za drugega!

A. B.

Oglejte si tudi