Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Peti gorski tek na Malo goro

Kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi se je na praznični torek, 25. junija, na startu 5. gorskega teka na Malo goro zbralo 66 tekačev in 15 tekačic. Proga dolžine 4800 m in z 800 m nadmorske višine je težka in zato vsako leto privabi najboljše tekače, ki tekmujejo za pokal gorskih tekov Primorskih novic.
Simon Alič

se je očitno odločil, da veselja ob zmagi na tej lepi progi ne prepusti nikomur. Tako je tudi letos, že petič, zmagal. S časom 0:33:26 je bil le za 12 sekund počasnejši kot lani. Dobri dve minuti kasneje je kot drugi skozi cilj pritekel Klemen Triler, tretji Luka Mihelič(0:35:54).

Med ženskami je letos spet slavila Mihaela Tušar s časom 0:44:38, sledila ji je Urša Trobec (0:46:21), tretje mesto pa je osvojila Jana Bratina (0:46:30).

Letos sta s konkurenco 'pometla' (kot zadnja sta skrbela za to, da so vsi tekači pred njima prišli varno skozi cilj) Milan Kugonič in Viktor Čermelj, s časom 1:07:29.

Tako kot vsako leto so bili tekači na Mali gori tudi letos lepo postreženi. Slastna pašta, pecivo, sadje, pijača so jih prepričali, da se je splačalo truditi. Pa tudi pogled po dolini, vse tja do Tržaškega zaliva, je bil prijeten.

Najboljši so bili za svoj nastop nagrajeni. Prvi trije po kategorijah so dobili medalje, najboljši trije skupno pa pokale, ki jih je tudi letos izdelal Darko Vodopivec. Ženskam je pripadel še šopek cvetja z Male gore. Jožko Vodopivec je iz kamna oblikoval poseben pokal. Dobil ga je Simon Alič za peto zmago na tej progi.

Vsem, ki so pomagali pri organizaciji in skrbeli, da je bilo tekačem prijetno, se zahvaljujem. Ostale pa vabim, da pridejo na Malo goro tudi, ko ni teka. Vsako nedeljo vas bodo pričakali prijazni domačini in prijetno vzdušje.

M.Č., foto Denis Šušmelj

Oglejte si tudi