Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Druga lokostrelska tekma za Slovenski dvoranski pokal 2017

V soboto, 19.novembra 2016, je v veliki dvorani športnega centra Police v Ajdovščini potekala druga lokostrelska tekma za Slovenski dvoranski pokal 2017, četrta zapored v organizaciji domačega kluba ŠKD Budanje.
Tekmovanja se je letos udeležilo 162 lokostrelcev iz petindvajsetih lokostrelskih klubov. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom treh sodnikov, Maye Shalaby kot glavne sodnice, ter dveh pomožnih sodnikov, Tatjane Rusjan in Franeta Merele. Direktor streljanja je bil Boris Valjan, vodja tekmovanja pa Marko Nardin.

Letos smo z veseljem opazili, da se je tekmovanja udeležilo kar lepo število gledalcev, ki so vztrajali skozi celotekmovanje. Bili smo priča glasnemu navijanju za posameznike in vzpodbujanju tako s strain trenerjev, kot s strain tekmecev in cello sodnikov! Če smo po čem znani med klubi po Sloveniji, smo po tem, da znamo narediti dobro vzdušje in se za svoje goste maksimalno potrudimo. Letos smo prvič v ponudbo vključili tudi dejavnosti za spremljevalce. Na izbiro so imeli kopanje v notranjem bazenu ali pa obisk savne. Skratka, poskrbeli smo za ugodje tako lokostrelcev, kot njihovega spremstva.

Domači klub je zastopalo 19 lokostrelcev, v veliki večini mladih in otrok. Tudi naši fantje in dekleta so osvojili nekaj odličij in sicer sta Jan Šinigoj in Katarina Novak osvojila zlato, Simon Kosovel srebro, Robert Kranjec in Tonja Čibej pa bron. Na to smo izredno ponosni, saj imamo veliko novih članov, nekaterih z že zelo lepimi rezultati. Vsi naši mladi redno in zavzeto vadijo pod vodstvom svojih vaditeljev, ki v svoje delo vlagajo veliko truda in prostega časa. Z uspehi svojih vadečih dobijo najboljše možno plačilo. Seveda k uspehu kluba dodajo svoj del tudi starejši tekmovalci.

Naš strokovni kader svoje znanje vsako leto nadgrajuje, obiskuje predavanja raznih strokovnjakov, tako s področja samega lokostrelstva, kot tudi s področja psihologije in fizioterapije, da lahko svoje pridobljeno znanje s pridom posreduje naprej. Tudi v klubu organiziramo različna izobraževanja pod vodstvom strokovnjakov, tako da se jih lahko udeležijo tudi ostali člani, pri mlajših pa tudi njihovi starši.

Načrti in cilji za nadaljnje delo so veliki in skupaj smo že krepko zakorakali na pot uresničevanja le teh, saj smo nedavno postali nosilec Lokostrelskega centra za Primorsko in Notranjsko regijo. Lokostrelski centri so ena od oblik kakovostnega strokovnega izobraževanja, vzgoje in treniranja mladih, perspektivnih lokostrelcev. To so v bistvu centri, kjer se na podlagi resne vadbe in rezultatov izvaja izbor/selekcija tekmovalcev za državne reprezentance.

Klub je na koncu dobilo dlično sodniško oceno, do čiste popolnosti nam je ušla ena sama točka-malenkost, za katero nameravamo naslednje leto poskrbeti. Pohvaljeni smo bili, ker smo poskrbeli za to, da je tekmovanje teklo hitro, mirno in gladko, brez pripomb in brez večjih težav. Zgolj kot zanimivost, neopaženo ni ostalo niti to, da smo vse v dvorani uredili v klubski, zeleni barvi.

Za dobro izpeljano tekme bi se na koncu radi zahvalili vsem, ki so nam kakorkoli priskočili na pomoč, Občini Ajdovščina za finančno pomoč, sponzorjem, Juretu Andlovcu za medicinsko pomoč v primeru morebitnih poškodb, osebju kuhinje Dijaškega doma za odlično malico, gospodu Tomažu Urlepu za računalniško obdelavo podatkov in gospodu Andreju Godeši za fotografijo.

Veseli smo, da smo uspešno spravili pod krov že četrto dvoransko tekmo zapored. V tem duhu nadaljujemo svoje delo in že planiramo za naslednje leto.

Lepo vabljeni na naša tekmovanja!
JF

Oglejte si tudi