Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Člani novo sezono začeli z zmago in porazom

Odigrana sta prva dva kroga državnega prvenstva v 3. SKL zahod in naši fantje so vknjižili zmago in poraz. Obe tekmi sta bili odigrani v domači dvorani v Šturjah. V prvem krogu so bili naši boljši od Postojnčanov, v drugem krogu pa so po podaljšku morali priznati premoč Tolmincem.

Maloštevilni gledalci po sobotnem porazu verjetno z videnim niso bili ravno zadovoljni. Ker je športno zahtevna ajdovska publika verjetno pričakovala, da bodo naši v letošnji sezoni kar zmagovali, je dobrodošla strokovna ocena glavnega trenerja Filipa Orla: »Že ob koncu prejšnje sezone, ko me je vodstvo kluba pozvalo, ali bi prevzel vlogo trenerja članske ekipe, sem člane uprave vprašal, kakšni so dolgoročni cilji kluba oziroma kakšen je načrt za doseganje le-teh. Ker so ti zelo podobni moji trenerski filozofiji, to pa je igrati z večino domačih igralcev, tem dodati še enega oziroma največ dva igralca iz drugod, ostala mesta pa zapolniti s perspektivnimi igralci iz lastnega mladinskega pogona, sem vabilo tudi sprejel. Tako sem že v zadnjih krogih lanske sezone dal več priložnosti domačim fantom, ki so do mojega prihoda igrali manj. Ob tem pa sem k članski ekipi priključil nekaj fantov iz mlajših kategorij. Čeprav se je ekipa še vedno borila za obstanek v drugi ligi, smo prednost dali razvoju domačih fantov, čeprav bi zaradi tega izpadli iz druge lige. V tej sezoni samo nadaljujemo s to strategijo. Večina fantov je priložnost dobro izkoristila in so v tehnično-taktičnem smislu napredovali nad mojimi pričakovanji. Tako so svojo pot proti članski ekipi to sezono začeli najperspektivnejši fantje iz kadetske ekipe (5 igralcev) in dva mladinca. To pa predstavlja več kot polovico članske ekipe. Vsi  so dobili že veliko priložnosti tako v pripravljalnem obdobju kot tudi na prvih dveh tekmah državnega prvenstva. Izkupiček s teh dveh tekem je po ena zanesljiva zmaga (62:52 proti Postojni) in poraz s tremi točkami po podaljšku (proti Tolminu 77:80). Bolj kot sam rezultat veseli podatek, da so nosilci ekipe domači fantje, ki so dobro sprejeli medse 15- in 16-letnike, ki jim na ta način pomagajo, da pridobijo prepotrebne izkušnje. Ker so v letošnji sezoni ti mladci bili na tekmah proti vrstnikom praviloma boljši za razred ali dva, bo vsak trening ali tekma v članski kategoriji prispeval, da se bolj realno zavejo svoje lastne vrednosti oziroma koliko jim manjka, da bodo postali dobri članski igralci. Sam v prihodnje pričakujem, da se bo ta proces oziroma način vključevanja mladih še naprej uspešno nadaljeval in da bo s pomočjo povečanega obsega dela prinesel rezultate v obliki njihove še bolj pomembne vloge v članski ekipi. Upam, da bodo to prepoznali tudi naši navijači in nam ne bodo zamerili kakšnega poraza več, saj si naši domači fantje zaslužijo priložnost, predvsem pa čas, da potrdijo svoj potencial.«

Zato še naprej vabljeni v dvorano v Šturjah, kjer bomo ob bučnem spodbujanju s tribun  spremljali razvoj mladih domačih igralcev.

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi