Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Balinarski turnir Specialne olimpijade v Ajdovščini

V organizaciji Varstveno delovnega centra Ajdovščina je zadnji dan maja na baliniščih v Palah in na Planini potekal balinarski turnir Specialne olimpijade Slovenije za leto 2017. Udeležilo se ga je kar 17 ekip iz vse Slovenije s 150 tekmovalci in njihovimi spremljevalci.
Otvoritvena slovesnost s predstavitvijo tekmovalcev, nagovori in zanimivimi nastopi je potekala v Športnem parku Pale, na igrišču pred balinarsko dvorano. Športnike je pozdravil in jih spodbudil tudi podžupan Občine Ajdovščina Mitja Tripković. V Palah je potekalo ekipno tekmovanje, bližanje pa v balinarski dvorani na Planini. Pri sami izpeljavi turnirja sta s prostovoljci pomagala tudi oba kluba domačina – balinarji Društva upokojencev Ajdovščina in BK Planina Petrič, vsi skupaj pa so se trudili športnikom s posebnimi potrebami omogočiti lepo športno-družabno doživetje.

Po koncu tekmovanja so najboljši dobili medalje, ostali pa priznanja za svoj dosežek. Medalje in priznanja je tekmovalcem podelil legenda nogometaš Adrian Fegic. Veselju ob podelitvah kar ni bilo videti konca in očitno bo kar držalo, da so na koncu takega tekmovanja zmagovalci prav vsi.

rl

Oglejte si tudi