Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Ajdovščina gostila več kot 1200 mladih nogometašev

Nogometno društvo Primorje Ajdovščina je v zadnjih dveh vikendih v mesecu maju, tradicionalno organiziralo mednarodni nogometni turnir za mlajše selekcije na ajdovskem mestnem stadionu in to z rekordnimi številkami!

Mesto Ajdovščina je v kar štirih tekmovalnih dneh v dveh vikendih gostilo mlade nogometaše iz treh držav. Poleg Slovenije so nadobudni virtuozi okroglega usnja prišli še iz sosednje Hrvaške in Italije. Če se poglobimo še malce v statistiko, se je preko celotnega dogodka potilo 105 ekip, 1260 otrok, 105 trenerjev ter 105 pomočnikov trenerja in 25 sodnikov. Odigranih je bilo 266 tekem, na vrhunsko pripravljenih igriščih, kjer si je tekme ogledalo, več kot 3000 gledalcev.

Le v soboto, 20. maja, je organizatorju nekaj sivih las povzročilo zelo slabo vreme. Od predvidenih dveh turnirjev v selekciji U9 in U12, so izpeljali le prvega. V kategoriji U9 (letniki 2008 in mlajši) so se zmage razveselili igralci ND Bilj, drugi so bili nogometaši 1. gola iz Rijeke, na najnižjo stopničko pa je stopilo moštvo Ivančne Gorice.

Naslednje tekmovalne dni je mesto, ki je poznano po burji in nekdanji rimski utrdbi, krasilo lepo in sončno vreme. Nedelja, 21. maja, je bila rezervirana za najmlajše selekcije, in sicer za U7 (letniki 2010 in mlajši) in U8 (letniki 2009 in mlajši). Zmagi sta odnesli ekipi NK Jezera iz Medvod v U7 in NK Celja (rumeni) v kategoriji U8.

Tudi drugi tekmovalni vikend je postregel s fantastičnimi in kvalitetnimi predstavami vseh udeleženih ekip. Najprej je v soboto, 27. maja, v konkurenci U10 (letniki 2007 in mlajši), NK Olimpija zmagala pred ŠN Funtano in ND Bilje, medtem ko je v najstarejši selekciji U13 (selekcija 2004 in mlajši) s konkurenco pometla ekipa ND Primorje-Vipava. Drugi so bili njihovi največji rivali iz Nove Gorice, tretje mesto je osvojilo ljubljansko moštvo ND Ilirija 1911. Zadnji dan dogodka, 28. maja, je bil čas za kategorijo U11 (letniki 2006 in mlajši). Pokal za najboljšo ekipo so dvignili igralci postojnskega Proteusa, ki so bili v finalu boljši od igralcev iz ND Bilje. Tretja stopnička je pripadla domačim igralcem ND Primorja.

V Ajdovščini so tako že šesto leto zapored vrhunsko organizirali mednarodni nogometni turnir za mlajše selekcije. Odličen ambient, gostinska ponudba, srečelov, veliko število navijačev in mladih nogometašev, ter nenazadnje še izvrsten nogomet dokazujejo, da mesto z nekdanjo rimsko utrdbo ob mrzli reki, diha za nogomet.

Ponosni smo, da je del te velike nogometne zgodbe največji slovenski medij EKIPA SN. Slednja je bila uradni medijski partner 6. mednarodnega turnirja mesta Ajdovščina.

 

Tekst: Deni Stibilj

Foto: DD Studio Dominik Vrčon & eSMedia Matic Slemič

Oglejte si tudi