Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Krvodajalska akcija v Ajdovščini in Vipavi

Rdeči križ Ajdovščina je v začetku meseca oktobra organiziral redno tridnevno terensko krvodajalsko akcijo.
Prva dva dneva je akcija potekala v Mladinskem centru in hotelu Hiša mladih Ajdovščina,  zadnji dan pa v Vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi. Udeležilo se je je 359 prostovoljcev, žal 61 manj kot lanske oktobrske akcije. Predvidevamo, da je bila nižja udeležba posledica številnih viroz, ki so takrat razsajale. Veseli pa smo, da se je za darovanje odločilo 15 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske in mnogo mladih.

Za krvodajalce je bila pred kratkim razvita mobilna aplikacija, na kateri lahko spremljate, kdaj potekajo krvodajalske akcije in kakšne so zaloge krvi ter vas opozori, kdaj lahko ponovno darujete. Naložite si jo lahko na: https://play.google.com/store/search?q=daruj+kri&c=apps ali https://www.facebook.com/daruj.kri?ref=ts&fref=ts.

V Rdečem križu se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste bili solidarni z bolnicami in bolniki, ki potrebujejo transfuzijo krvi, da bi lahko ozdraveli ali celo preživeli. Prav tako se najlepše zahvaljujemo Mladinskemu centru in hotelu Hiša mladih Ajdovščina ter vipavski vojašnici, ki sta nam za namen akcije brezplačno odstopili svoje prostore, ter prostovoljcem, dijakom Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, ki so nam pomagali pri izvedbi akcije.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi