Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Uspešno usposabljanje za pridobitev računovodskih znanj

Na Ljudski univerzi Ajdovščina je od novembra 2012 do januarja 2013 potekalo usposabljanje za pridobitev računovodskih znanj za manjše družbe, s.p. in zavode.
Program so vodile strokovnjakinje, ki prihajajo iz prakse in je bil izredno praktično naravnan. Zajemal je vsebine: osnove knjigovodstva, sredstva, obveznosti, DDV, stroški, prihodki, odhodki, priprava izkaza poslovnega izida, priprava bilance stanja, delo s programom Minimax ... Udeleženke so prejele zelo uporabno knjigo Finančno računovodstvo za družbe, ki vsebuje praktične primere za vsakdanje vodenje knjig.

 

Na zaključnem srečanju smo udeleženkam, ki so pohvalile sproščeno vzdušje v skupini, podelili potrdila o udeležbi.  Veselja in zadovoljstva ni manjkalo. V anketi so zapisale, da so pridobile veliko novega znanja in da je bil program zanimiv, poučen.

 

Osnovan je bil kot izhodišče za pripravo na pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije  Računovodja za manjše družbe, s.p., zavode. Nekatere udeleženke so se ga udeležile zaradi potrebe po novih znanjih za potrebe dela, druge pa bodo ta znanja še nadgradile in opravljale izpit. Po opravljenem izpitu NPK kandidatke pridobijo javno veljavno listino, ki jim nudi nove možnosti zaposlitve. Zato smo jim predstavili postopek certificiranja in način priprave osebne zbirne mape, ki je podlaga za pridobitev certifikata. Vse informacije so zainteresiranim na voljo tudi na spletni strani www.lu-ajdovscina.si.

 

 

Helena Furlan

Oglejte si tudi