Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat na Škofijski gimnaziji Vipava

Že tradicionalno je na Škofijski gimnaziji Vipava druga sobota v decembru rezervirana za Dan odprtih vrat, na katerem obiskovalcem predstavimo utrip naše šole. Letos smo vrata ustanove in učilnic odprli v soboto, 13. decembra.
Dan odprtih vrat v decembru sovpada tudi z miklavževanjem, ki ga okrog sv. Miklavža vsako leto pripravijo naši četrtoletniki. Letos so vse prisotne navdušili z dovršeno pripravljeno in zabavno prireditvijo 'Moja Škofijska', zato smo del tega dogajanja predstavili tudi na dnevu odprtih vrat: pozdravila sta nas voditelja Jana in Matevž ter šolski bend. Za dobro razpoloženje na uvodnem pozdravnem delu pa so poskrbeli še prvoletniki s svojo glasbeno točko ter dekliški in fantovski zbor pod vodstvom dijakinje Klementine Medvešček in dijaka Mateja Marca. Vse navzoče so pozdravili tudi vsi, ki na ŠGV skrbijo za nemoten potek: ravnatelj Vladimir Anžel, rektor Slavko Rebec, vodja dijaškega doma Ivica Čermelj in predsednik dijaške skupnosti Boštjan Dolinšek.

Pred odhodom v razrede, kjer so obiskovalci lahko v skrajšanih urah sledili izbranim predmetom, pa sta jih Klara in Anika seznanili z vsem, kar na naši šoli spremlja redni pouk. Zavedamo se, da bo klasična oblika pouka vedno predstavljala temelj izobraževanja, vendar vedno pomembnejše mesto zavzema tudi t. i. avtentični pouk, torej pridobivanje znanja v stvarnih, pristnih okoliščinah. Prav pri tem pa igrajo mnoge obšolske dejavnosti izjemno pomembno vlogo. Svoje znanje peke palačink (vsekakor pridobljeno v avtentičnih okoliščinah domače kuhinje) so v soboto pokazala tudi dekleta 4. letnikov, ki so obiskovalce postregla s to kulinarično dobroto.

Bojana Pižent Kompara

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi