Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Sprejem prvošolcev na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina

Po vročem poletju je le nastopil prvi september, ki je za vsako šolo drugačen kot ostali šolski dnevi. Še posebno za učence, ki prvič stopajo čez šolski prag, je to dan, ki diši po nečem posebnem. Vstopajo v novo življenjsko obdobje in ker ne vedo, kaj vse jih čaka na teh poteh, so nekateri tudi še malo zadržani.

Učitelji pa vemo, da se vsako leto tudi resnim in še malo zadržanim prvošolcem kaj kmalu razteza po obrazu iskriv nasmeh in se veselo pridružijo novim igram s sošolci in tudi novemu učenju. Veliko zanimivega že znajo povedati, zapeti pesmice in poznajo že marsikatero črko in številko. Nastopil pa je tudi čas, ko je veliko priložnosti, da sami poskrbijo za svoje potrebščine in opravijo različne naloge. Potrebno se je znajti v novi situaciji s sošolci, sodelovati in se prilagajati. Z dobro voljo je naše delo bolj uspešno in te nam res ne manjka, saj se skupaj v šoli dobro počutimo.

Učenci, ki sodelujejo v pevskem zboru Višaji, so zapeli šolsko himno Pridi, prijatelj in s pesmijo izrekli dobrodošlico novim učencem. S spodbudnimi besedami je starše in učence nagovorila tudi ravnateljica Irena Kodele Krašna.

Učiteljica Damjana Urh je pripravila igrivo zgodbo, ki je prvošolce že na prvi šolski dan motivirala in popeljala v svet učenja. Skupaj z novimi sošolci so spoznali svoje učiteljice in tudi učilnice.

Naj iskriv nasmeh ostane in naj se želja, da bi uspešno skupaj stopali po poti in odkrivali nova znanja, krepi vsak dan skozi vse šolsko leto.

Oglejte si tudi