Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Dan šole – OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

V soboto, 9. maja 2015, smo na prav poseben način obeležili dan naše šole. Ker je potekal v okviru likovnih delavnic, smo ga poimenovali Likovni dan šole.
Z delom smo začeli v razredu, kjer smo se najprej pogovorili o Danilu Lokarju, ki prav ta dan praznuje rojstni dan (letos bi imel 123 let), nato pa smo se pogovarjali o zanimivostih našega kraja in o motivih, ki jih je tudi pisatelj večkrat omenjal v svojih delih.

Po teh uvodnih pripravah v razredu smo se okrog devetih lotili slikanja velikih razglednic. Za to smo uporabili velike kartone, na katerih smo upodobili nekaj od tega, kar je v naši dolini lepega, zanimivega, pomembnega: od silovite burje, zanimivih hiš s kamni na strehah, športov, znamenitih Ajdovcev, narave, spomenikov … Pri delu se nam je pridružilo nekaj lokalnih umetnikov (Silva Copič, Polona Kunaver Ličen, Tea Curk Sorta), ki so z zanimanjem opazovali naše umetnije in nam pri slikanju tudi svetovali. Ob tem smo vsi skupaj utrjevali lokalno kulturno zavest.

Likovni dan smo zaključili s skupno razstavo na prostem, na kateri so svoje izdelke predstavili prav vsi učenci matične šole. Čeprav nam je pri tem malce ponagajal rahel vetrič, nam to ni pokvarilo razpoloženja; nenazadnje je tudi Danilo Lokar burjo pogosto omenjal v svojih delih, mi pa smo jo ta dan upodabljali na svojih razglednicah.

Razstavo na prostem smo sklenili s šolsko himno Pridi, prijatelj, nastale razglednice pa shranili, da jih bomo znova razstavili ob odprtju nove šole. Že zdaj vabljeni, da si jih takrat (še enkrat) ogledate.

Nataša Rupnik

Oglejte si tudi