Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
20°C
5°C
TOR.
15°C
11°C
Deli
8322

Prihajajo počitnice

Šolsko leto je pri koncu in s tem tudi v Medobčinskem društvu prijateljev mladine zaključujemo z na šolsko leto vezanimi aktivnostmi ter projekti in se posvečamo počitniškim vsebinam.
Tudi v letošnjem šolskem letu smo izvajali Študijske krožke, ki so neformalna in demokratična oblika učenja za odrasle. Izvajali smo kar šest krožkov, ki so se ukvarjali z različnimi področji in temami – od zdravega načina življenja, prek ustvarjanja in izletov do lutkovne predstave. Že od jeseni so potekali tradicionalni krožki ''Vivakreativa'' – namenjen kreativnemu ustvarjanju starejših, ''Potujmo in se izobražujmo'' – v okviru katerega se udeleženci odpravijo na pohode in izlete, ''Veščine naših prednikov'' – namenjen obujanju starih običajev, ter ''Poti do zdravja'', ki se že vrsto let srečuje z namenom krepitve zdravja in dobrega počutja. V letošnjem šolskem letu smo izvajali tudi dva nova krožka in sicer ''Odnosi in komunikacija'', ki se je dotaknil psihosocialnih vsebin, ter ''Lutke oživijo'' skozi katerega so udeleženci obudili lutkovno predstavo ''Salon Expon''. Študijske krožke sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa Andragoški center Slovenije.

11. junija smo se udeležili tudi Karavane študijskih krožkov v Arboretumu Volčji potok, kjer smo predstavili naše delo v okviru študijskih krožkov ter se udeležili izobraževanj v sklopu Karavane.

Z nagradnimi izleti in razstavo so se v pozno spomladanskem času zaključili tudi projekti Bralne značke in Evropa v šoli, z delavnico poslikave sten za srednješolce – v sodelovanju z Dijaškim domom v Ajdovščini, smo zaokrožili likovne popoldneve, v maju pa smo že začeli z zbiranjem prijav za letovanja in počitniške delavnice.

V prvi polovici julija in konec avgusta naš Družinski center v sodelovanju z Mladinskim centrom Hišo mladih ponuja tudi brezplačno celodnevno počitniško varstvo, v pripravi pa je še tečaj rolanja.

Za prijave in informacije o naših aktivnostih nas lahko pokličete, kontaktirate po e-pošti ali obiščete v Hiši mladih.

Otrokom in mladim čestitamo ob uspešnem zaključku šolskega leta in vsem želimo brezskrbne počitnice. Se vidimo poleti!

Maša Čibej, MDPM Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi