Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
14°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

Razstava o avtizmu v Lavričevi knjižnici

Avtizem, spekter različnih nevroloških razvojnih motenj, vpliva na posameznikov način interakcije, komunikacije in vedenja.

Z namenom osveščanja in izobraževanja javnosti o tej pomembni temi smo ob Svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu v Lavričevi knjižnici pripravili razstavo, ki je prinesla vpogled v življenje posameznikov z avtizmom ter ponudila vir informacij in podpore za njihove družine, prijatelje in skupnosti.

Razstava (od 2. do 12. aprila) je zajemala širok spekter gradiva, ki je segalo od strokovnih knjig in člankov do leposlovja. Obiskovalci so imeli možnost z razstavljenim gradivom raziskati različne vidike avtizma, vključno s terapevtskimi pristopi, vzgojnimi strategijami, izobraževalnimi možnostmi in družbenimi izzivi, s katerimi se soočajo posamezniki s to motnjo.

Hkrati smo obiskovalcem ponudili tudi zgibanko s priporočeno literaturo o avtizmu. V njej so zajete publikacije, ki nudijo dodaten vpogled in razumevanje avtizma ter predstavljajo vir podpore in informacij za vse, ki se srečujejo s to tematiko.

Spremljajoči dogodek razstave, je bila pravljična ura, ki so jo pripravile strokovne delavke iz Ciriusa Vipava.

S temi dogodki smo želeli poudariti pomembnost sprejemanja raznolikosti in edinstvenosti posameznikov z avtizmom v naši družbi.

Jasmina Česnik Ušaj in Tjaša Ličen

Oglejte si tudi