Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodelna Drobtinica

Rdeči križ Slovenije že petnajst let na Svetovni dan hrane (16. oktober) z enodnevno kampanjo Drobtinica dopolnjuje svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij in slovensko javnost ozavešča o (ne)zadostni in/ali (ne)pravilni prehrani naših najmlajših - osnovnošolcev ter obenem vzpodbuja čut solidarnosti z vsemi, ki so se znašli v stiski.
V okviru ajdovske in vipavske dobrodelne Drobtinice so mladi prostovoljci iz Osnovne šole Šturje Ajdovščina, Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in Osnovne šole Draga Bajca Vipava v soboto, 17. oktobra 2015, med 8. in 12. uro na stojnicah v trgovskem centru Mercator in trgovini Spar v Ajdovščini ter marketu Mercator v Vipavi mimoidočim delili pekovske izdelke v zameno za prostovoljne prispevke. Zbrana sredstva bo RK v celoti namenil za šolsko prehrano socialno ogroženih otrok, ki obiskujejo omenjene tri šole. Letos bomo razveseli veliko otrok, saj smo na stojnicah zbrali kar 1.584,33 evra. Najlepša hvala vsem, ki ste nas obiskali in nas podprli pri naših prizadevanjih.

Vsi, ki želite, lahko še vedno darujete tako, da preprosto pošljete SMS na 1919 s ključno besedo 'DROBTINICA' in prispevate 1 evro ali ' DROBTINICA5' in prispevate 5 evrov.Že vnaprej hvala, če se boste odzvali klicu na pomoč.

Iskrena hvala tudi glavnima donatorjema akcije Mercatorju in Sparu, ki nam vsako leto podarita kruh, ter lokalnim podpornikom: Fructalu, Pekarni Ježek, Kukaju in Neli-Peku, ki so nam namenili slaščice, sokove in druge prehranske izdelke.

Nazadnje, vendar seveda ne najmanj pomembno, se zahvaljujemo vsem učencem in njihovim krasnim mentoricam, s katerimi smo združili moči pri izvedbi akcije.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi