Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Plesni center ADC v finalu svetovnega prvenstva IDO 2023

Plesalci Plesnega centra ADC so si v lanski plesni sezoni na državnem prvenstvu v več kategorijah priplesali finale ter stali na stopničkah in s tem dobili vstopnico za največji dogodek za plesalce, to je svetovno prvenstvo IDO.

Letos je tekmovanje potekalo od 23. do 28. oktobra v mestu Kielce na Poljskem in sicer v kategorijah Hip hop, Popping, Break dance ter Battle. Tekmovalo je 4500 tekmovalcev iz 31 držav sveta, sodilo je 200 sodnikov, dogodek je navdušeno spremljalo okrog 15.000 gledalcev. Plesali so najmlajši otroci Mini kids ter vse starostne kategorije do vključno Članov 2 to je 35+.

Plesni center ADC je zastopal Slovenijo v kategorijah solistov, parov, malih skupin ter formacij. Vodja ADC, Alice Stojko Saliu  je o izkušnji svetovnega prvenstva  povedala: »Ko sem gledala vse te skupine in dih jemajoče bitke, sem se šele zavedala, kako pomemben je naš ADC, majhen vendar po znanju tako velik. In kako lepo se je trud obrestoval, vse ure preživete v plesnih dvoranah so na tem velikem svetovnem odru prišle do izraza. Neverjetno je bilo videti naše mlade, perspektivne in vrhunske športnike iz tako majhnega kraja, iz nam ljube Ajdovščine. Zavedala sem se, da res delamo dobro in da smo res lahko ponosni na vsakega plesalca posebej ter seveda na naše vrhunske trenerje.«

Prvi dan tekmovanja sta se predstavila brata Matic in Blaž Kolar Tratnik in si med 120 pari priplesala polfinale ter osvojila neverjetno 10. mesto. Isti dan so plesni podij z izvrstnimi koreografijami prekrile otroške formacije, to je 8 do 24 otrok. Tornado z 22 deklicami si je priplesal odlično 12. mesto.

Naslednji dan so tekle solze sreče, saj so deklice iz male otroške skupine Bombice med 52 najboljšimi skupinami osvojile pokal ter medalje za 7. mesto.

V sredo so tekmovali solisti in pari - Evelin Bajc je med 182 solistkami priplesala na 47.mesto, Matic Kolar Tratnik pa med 104 članskimi solisti na 48. mesto. Med dvojicami otrok sta Žana Gomizelj in Lea Kavčič osvojili 74. mesto, med malo starejšimi, mladinskimi pari pa sta se Amelie Zerezghi in Doroteja Rojko med 118 pari zavihteli na 29. mesto. Vsi našteti so odplesali izvrstno in vsem ljubiteljem plesa, ki smo jih spodbujali s tribun, so dali občutek ponosa, da smo lahko ob takih izvrstnih talentih.

V nadaljevanju se je predstavila še mala članska skupina Benzen, ki je v hudi konkurenci osvojila izvrstno 9. mesto. V konkurenci članskih formacij se je pomerilo 35 skupin in Divertirse s trenerko Lejo Messec na čelu je zažarela med top 12 ter osvojila 8. mesto.

Nick Keber je tako kot ponavadi tekmoval v več kategorijah. Za uvrstitve pravi, da niso presežek, mi, ki smo ga pa spremljali. vemo, da so uvrstitve glede na konkurenco vseeno pohvale vredne. V hip hopu je osvojil 55. mesto, v Battle bitki 42. mesto, v Poppingu pa odlično 17. mesto.

V Plesnem klubu ADC pa pleše tudi Jon Ličen. Neverjetno vztrajen, marljiv in talentiran fant, ki smo ga kot biser opazili že na prvih obiskih tečaja Break dance-a, z vsakim naslednjim mesecem pa je bilo opaziti napredek in tako ga lahko sedaj občudujemo na kar vseh treh stopničkah svetovnega prvenstva 2023!

Pomeril se je kot solist in osvojil 2. mesto ter srebrno kolajno, v paru s Pinom Maciničem sta stala na najvišji stopnički in zaradi njune zmage je na Poljskem odzvanjala slovenska himna, s skupino Funky Rockerz pa so 'zabrejkali' na 3. mesto.

Neverjetni uspehi za Ajdovščino, za plesalce, za ADC.

Ponosni smo, da se lahko predstavljamo na svetovnih odrih, za to pa so zaslužni tudi starši, ki celotno plesno dogajanje spodbujajo z veliko mero ljubezni in srčnosti in zato se jim iskreno zahvaljujemo. Veliko staršev je svetovno prvenstvo na Poljskem tudi obiskalo in s tribun je bilo slišati glasno navijanje. Ob tej priložnosti pa se želimo zahvaliti tudi Občini Ajdovščina, ki nas prav tako podpira, ter vsem, ki nam sledite in spobujate preko družbenih omrežij.


















Oglejte si tudi