Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Pelicon je najboljša pivovarna leta 2014

Pivovarna Pelicon iz Ajdovščine je po ocenah portala RateBeer najboljša pivovarna v Sloveniji za leto 2014.
RateBeer je eden najbolj priznanih in tudi najbolje obiskanih spletnih portalov za ljubitelje piva. Njihova živahna skupnost zajema pivce in ocenjevalce iz več kot 100 držav po svetu, ki nato na forumu podajajo svoja mnenja in ocene o pivih iz vse povsod. Vsakega januarja pa RateBeer podari tudi nagrado pivovarni, ki se je v preteklem letu najbolje odrezala in pustila poseben pečat.

Tokrat je na vrsto prišla tudi naša - Pelicon iz Ajdovščine, ki so ji nadeli naslov najboljša pivovarna v Sloveniji za leto 2014. Nagrade RateBeer Best Awards se podeljujejo v desetih kategorijah na podlagi oddanih ocen pivcev.
Za naj pivovarja in naj pivo so jih razglasili v kategoriji najboljših piv, pivovarjev in novih pivovarn po državah (Top Beers, Brewer and New Brewer by Country).

Za znamko Pelicon stojita fizik  Matej Pelicon in grafična oblikovalka Anita Lozar. Ker sta hotela izdelovati pivo, kakršnega v Sloveniji ne vari nihče in obenem tudi dvigniti kulturo pitja med potrošniki, sta svoje sanje in želje združila v idejo o Ajdovski pivovarni. Konec leta 2012 sta svojo srečo najprej preizkusila na platformi Kickstarter, ki je spletno družabno omrežje, namenjeno zbiranju poslovnih idej in pomoči pri iskanju investitorjev.

Četudi poskus na Kickstarterju ni uspel, je zaradi njune iznajdljivosti in 'trme' pivovarna Pelicon konec leta 2013 v Palah dokončno zaživela.

 Ta trenutek na trgu delujejo dobro leto in ponujajo šest zvarkov - The 3rd Pill, Pally, Summer Ale, Out of China, Stout in Winter.
V letu 2014 je Pivovarna Pelicon trikrat prejela naziv za naj pivovarno leta, piva pa so skupno nabrala štiri nagrade.

 

AK

Oglejte si tudi