Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Transverzala ponosa pivovarne Laško »Gremo v hribe« na Čavnu

Pivovarna Laško že peto leto organizira prireditev Zlatorogova transverzala ponosa »Gremo v hribe«. Prireditev poteka v planinskih kočah, ki so dostopne za prevoz. Na zadnji razpis se je prijavilo tudi Planinsko društvo Ajdovščina in bilo je izbrano.

Tako bo PD Ajdovščina prvič gostilo transverzalo ponosa pri koči Antona Bavčerja  na Čavnu, dne 20. junija2015.

V sobota ob 8.30 se prične zbiranje pohodnikov in podpis pohodnikov v vpisno knjigo, in bo potekalo do 16. ure.  Pivovarna Laško bo za vsakega vpisanega pohodnika podarila Planinskemu društvu Ajdovščina 1 € za obnovo koče na Čavnu.

Tega dne se bodo na Čavnu odvijale številne družabne in nagradne igre za otroke in odrasle, ustvarjalne delavnice za otroke (tiskanje majic) ter Metodine ustvarjalne delavnice. Veliko bo glasbe, nastop folklorne skupine, dramske skupine učencev in posamezniki, domačini, ki raziskujejo in so raziskovali naravne in kulturne znamenitosti našega Čavna in okolice. Svoje delo bo predstavila Gorska reševalna zveza Slovenije, Skupina Ajdovščina. Manjkali ne bodo niti lokalni pridelovalci različnih znamenitosti. Predstavil se bo Turistično informacijski center Ajdovščina. Predstavljena bo roža hladnikinja (endemit), ki raste samo pod Čavnom. Nastopilo bo Društvo podeželskih žena s Predmeje,  Društvo most – predstavitev kamnoseštva, Konjeniški klub Ekstrem iz Lokavca, ki vas bo lahko popeljal s kočijo. Ob koncu prireditve bodo še karaoke. Dogajanje na Čavnu bo pestro in zanimivo. Želimo, da se nam pridružijo družine z otroki, kajti tudi zanje bo zanimivo in veselo.

Torej, v soboto, 20. 6. 2015, in sicer od jutra do popoldne, ste vsi lepo vabljeni na Čaven. Pridite, lepo bo!

Planinsko društvo Ajdovščina

Oglejte si tudi