Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Tu bomo, ko nas boste potrebovali ...

10. marca je Slovensko društvo hospic, Območni odbor severne Primorske praznoval prvo obletnico ustanovitve območnega odbora.
Na sedežu območnega odbora v Ajdovščini je navzoče nagovorila predsednica društva gospa Renata Jakob Roban, ki je poudarila pomen programov, ki jih izvaja Slovensko društvo hospic in so v pomoč žalujočim in umirajočim. Gost, dolgoletni spremljevalec bolnikov in umirajočih duhovnik Janez Kržišnik, je z nami delil bogate izkušnje in nam osvetlil pomen duhovne opore v času bolezni in umiranja. Strokovna delavka Območnega odbora Severne Primorske gospa Monika Čotar Gorup je na kratko predstavila vizijo delovanja za leto 2017. V prvem letu so se na območni odbor obračali predvsem žalujoči, ki ob izgubi bližnje osebe potrebujejo našo pomoč, zato bo poleg skupine za žalujoče, ki že deluje v Ajdovščini ustanovljena tudi skupina za žalujoče v Novi Gorici. V mesecu marcu so se začela tudi »levjesrčna« druženja, ki potekajo vsak tretji torek v mesecu ob 16. uri v Novi Gorici, v info točki, Ulici Gradnikove brigade 63, hiši Medartis. Na druženje so povabljeni vsi žalujoči otroci in mladostniki, ki so izgubili njim ljubo osebo. Delavnice so brezplačne.

Vse, ki žalujete vabimo, da se pridružite že delujoči skupini za žalujoče na sedežu območnega odbora v Ajdovščini vsak drugi torek v mesecu ob 10. uri. Zaželeno je, da se predhodno najavite. Drug drugemu si bomo v oporo in opogumili srce za nadaljnje korake.

Slovensko društvo hospic, Območni odbor za severno Primorsko ima sedež v Ajdovščini, Gregorčičeva ulica 20,  kjer smo dosegljivi v času uradnih ur v ponedeljek med 12.30 in 16.30, v torek, sredo, četrtek in petek pa med 8. in 12. uro, enkrat tedensko oziroma po potrebi pa v Novi Gorici, Ulica Gradnikove brigade 63. Izven uradnih ur nas lahko pokličete na telefonsko številko za svetovanje 031 606 309 ali nam pišete na naslova s.primorska@hospic.si.

»Da bomo tu, ko nas boste potrebovali.«

Strokovna delavka

Univ. dipl. soc. delavka Monika Čotar Gorup

Oglejte si tudi