Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Sveže znanje za bodoče mlade podjetnike

Februarja je enajst mladih sprejelo izziv in se odločilo svoje poslovne ideje razviti v polletnem izobraževalnem programu, ki se vsak četrtek odvija v Hiši mladih v Ajdovščini.
»S Šolo podjetništva želimo mladim z inovativnimi idejami ponuditi odskočno desko za pripravo svojega poslovnega načrta. Delo poteka pod budnim očesom usposobljenih predavateljev in izkušenih mentorjev,« pravi Helena Harej, predsednica Mladinskega sveta Ajdovščina. Ideja o Šoli podjetništva za mlade je nastala ob soočenju z visoko stopnjo brezposelnosti, ki je Vipavsko dolino močno prizadela. Med najbolj ranljivimi skupinami se med brezposelnimi pojavijo ravno mladi, ki največkrat nimajo delovnih izkušenj in so zato za delodajalce manj zanimiv kader.

»Mladi so inovativni, imajo znanje, a nimajo priložnosti in praktičnih izkušenj, kako uresničiti svoje poslovne ideje. Šola podjetništva jim nudi strokovno podporo pri uresničevanju svojih poslovnih idej,« nadaljuje Harejeva.

Udeleženci so se že srečali z osnovami podjetništva, strateškim načrtovanjem, pripravo  poslovnega načrta in socialnim podjetništvom. V prihodnjih tednih bodo svoja znanja nadgradili še s trženjem, finančnim načrtovanjem, računovodstvom, patentiranjem …

Posamezne učne sklope bodo dodatno popestrili posebni gosti – vodje velikih in majhnih podjetij, ki bodo mladim udeležencem predstavili svoje izkušnje na poti do uspeha.

Šola podjetništva za mlade poteka v organizaciji Mladinskega sveta Ajdovščina (MSA) in v sodelovanju z MC Hiša mladih, Klubom ajdovskih študentov, Razvojno agencijo ROD ter pod pokroviteljstvom zavarovalnice Adriatic Slovenica.

Več informacij o šoli podjetništva: www.msa.si.

 

Vir: Mladinski svet Ajdovščina

 

 

Oglejte si tudi