Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje invalidov na Nanosu

Sobota, 24. junij. Že jutro je napovedovalo vroč poletni dan, torej dan kot naročen da odidemo iz doline, nekam višje torej na Nanos.
Na Turistični kmetiji Abram, je DI Ajdovščina – Vipava organiziralo že tradicionalno srečanje svojih članov. Letos je bilo srečanje še posebej slovesno, saj Društvo praznuje 35 let svojega uspešnega delovanja. Našega praznovanja so se udeležili tudi člani MDI Goriške, DI Izola, DI Koper, DI Dornberk in člani DU Vipava.

Uradni del praznovanja smo začeli s primorsko himno, Vstala primorska. Slavnostna govornica je bila predsednica DI Ajdovščina – Vipava, ga. Manica Jerkič, ki je orisala prehojeno pot zadnjih petih let. Z minuto molka smo se poklonili vsem tistim članom, ki so se od nas poslovili. Sledila je podelitev priznanj zaslužnim članom in športnikom članom DI Ajdovščina – Vipava, ki so v svojih disciplinah dosegli visoke uvrstitve v državnem merilu.

Za družabni del je poskrbel Lojze s prijatelji, tako da so vsi ljubitelji plesa uživali in se razgibali v ritmih glasbe. Udeleženci srečanja so uživali tudi v družabnih igrah. Posebna zahvala, gre tudi članicama DI Ajdovščina – Vipava, ga. Karmen in ga. Klari za profesionalno odigrano avtorsko igro. Zahvala vsem sponzorjem in donatorjem, saj brez njih ne bi zmogli!

Ure so prijetno minevale, saj je lepo srečati prijatelje, bivše sodelavce, znance z njimi malo poklepetati, se nasmejati in obujati spomine. Lepo je v družbi sebi enakih. Vsako tako druženje prinaša v vsak dan posameznika sončni žarek, ki privabi na obraz nasmeh, s tem pa tudi več volje in moči za premagovanje vsakodnevnih težav.

Dobro razpoloženi smo z Nanosa odhajali z nasmehom in upanjem, da se prihodnje leto spet srečamo.

MT

Oglejte si tudi