Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
5°C
-6°C
PON.
7°C
0°C
Deli
7464

Reparji zmagali!

Društvo gospodinj in dramska skupina Planina je konec novembra v svoji vasi, teden dni kasneje pa na velikem odru ajdovske dvorane, zmagovito predstavila letošnji projekt, katerega osrednji motiv je 'rejpa'. Gospodinje so se na prav posebno učinkovit način lotile promocije repe z organizacijo šolskega tekmovanja, gledališka skupina pa jo je zakuhala v letošnjo predstavo.

Da je repa lahko tudi nadvse okusna ter jo je mogoče vabljivo postreči, so dokazali osnovnošolci na tekmovanju Zrij rejpo. Ustvarjalno se je letošnjega odrskega dela projekta lotil tudi pisec in režiser gledališke zgodbe, naslovil jo je Zmagali bomo! Po 13 letih dela v ozadju se Dušan Česen letos prvič pojavi tudi na odru – uvertura v predstavo je namreč znana pravljica o repi velikanki, ki je dedek sam ne more izpuliti, na pomoč pritečejo babica, vnučki, kužek, mucka, miška … da jo vendarle zrijejo, mora v sodobni pravljici pomagati celo kopač. Dogajanje gledališke zgodbe je postavljeno v zdravstveno čakalnico pred zobno in ginekološko ordinacijo, da je zmeda še večja pa v obeh dela ista medicinska sestra. Sem si hodi krajšat čas upokojenka in sočustvuje s čistilko, ki kar ne učaka penzije. Tu posle išče zastopnik farmacevtskih izdelkov za prav vse težave in za večno mladost, saj so pripravljeni iz repe. Med pacienti se znajde celo kandidatka za poslanko, ki tu išče svoje volivce in jim obljublja lepše in boljše čase. Da bomo zmagali, je (tako kot vsi kandidati na volitvah) prepričana gospa Viktorija, saj ima to zapisano že v imenu … Pevski zbor gospodinj s Planine je letos dobil vlogo v predstavi, saj nastopi na Viktorijinem predvolilnem shodu.

Zmagalo je Društvo gospodinj in dramska skupina Planina in to že trinajstič. Repa je lahko okusna in tudi na pogled lepa jed. Predvsem pa so Planinci že od nekdaj »rejprji«, ta (bolj ali manj) okusna zelenjava je torej na Planini doma, zato si zasluži bolj podrobno obravnavo, predvsem pa svoje mesto na krožniku.

Zmagale pa smo tudi vse ostale gospodinje, saj se je društvo prav na podlagi velikega povpraševanja odločilo za ponatis uspešne in iskane kuharske knjige Da ne bi pozabili II. – obrnite se na društvo, če jo želite imeti tudi vi.

sh, foto Blaž Rosa

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!