Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Mnogoboj Mladih borov

V soboto, 26. aprila, le nekaj dni po tem, ko slovenski taborniki praznujejo dan tabornikov, so ajdovski Mladi bori v grajskem obzidju v Ajdovščini izvedli rodov mnogoboj. Ta vsakoletna taborniška preizkušnja je namenjena članom rodu, da na njej pokažejo rezultate celoletnega dela in svojo pripravljenost na državni mnogoboj, ki bo v letošnjem juniju potekal prav tako v Ajdovščini, saj je organizator tega največjega slovenskega taborniškega tekmovanja letos naš domači rod.
Na rodovem mnogoboju je tekmovalo 9 vodov oziroma 11 ekip, ki so skupaj štele kar 60 članov, starih od 7 do 15 let. Preizkusili so se v različnih disciplinah; orientaciji, postavljanju šotora, signalizaciji, lokostrelstvu, ciljanju tarče, premagovanju ovir, kurjenju ognja, v disciplini lov na lisico in v igri med dvema ognjema. Po tekmovelnem delu je sledila podelitev rutk vsem tistim članom, ki jih še niso prejeli, in tistim, ki so svojo staro rutko že prerasli. Podeljenih je bilo 18 rdečih rutk za starostno kategorijo medvedkov in čebelic (MČ) ter 10 zelenih rutk za gozdovnike in gozdovnice (GG).

Na žalost pa je neugodna vremenska napoved preprečila izvedbo popoldanskega piknika in druženja s starši, ki je bil predviden kot zaključek celodnevnega dogajanja.

Anja Kovšca

Oglejte si tudi