Oceni objavo

MDPM januar ni zaspan

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v novo leto zakorakali s številnimi obstoječimi programi, polni pa smo tudi novih idej in elana.

V januarju smo nadaljevali s slovenščino za albansko govoreče priseljenke, z vsemi humanitarnimi programi, počasi pa smo že v pripravi dejavnosti za zimske počitnice. Udeležili smo se tudi nekaterih izobraževanj (na Zavodu Nefiks in Nacionalni agenciji Movit), predvsem s področji dela z mladimi in za mlade, pridobljena  znanja pa nam bodo zagotovo pomagala pri razvijanju in izvajanju aktivnosti.

Ob koncu januarja smo pripravili še srečanje za člane in prostovoljce MDPM, ki želijo aktivno sodelovati pri oblikovanju dela v novem letu. Delavniško srečanje je potekalo v petek, 20. januarja, kjer so udeleženci po kratkih ogrevalnih predstavitvenih igrah izmenjali ideje, mnenja in predloge o delu društva. Posvetili so se predvsem vprašanjem kot so: spodbujanje participacije mladih, sodelovanje v obstoječih programih in potrebe po razvoju novih aktivnosti za otroke in mlade. Srečanja so se udeležili obstoječi sodelavci, pa tudi nekaj novih obrazov, zato smo prepričani, da bodo zbrani predlogi pripomogli k nadaljnjem izvajanju kakovostnih in zanimivih aktivnosti našega društva.

Oglejte si tudi