Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
8°C
4°C
PET.
6°C
5°C
7157

Dan zdravja

Zdravstveni dom Ajdovščina je v okviru službe za zdravstveno vzgojo v mesecu novembru organiziral tradicionalni dogodek »Dan zdravja«. Dogodek je bil namenjen vsem občanom občine Ajdovščina. Prizadevni zdravstveni delavci so obiskovalcem opravili meritve vseh dejavnikov tveganja, testirali telesno zmogljivost in jih poučili o zdravem načinu življenja.

Velika udeležba je pokazala, kako se ljudje zavedamo pomena preventivnih pregledov. Prijazno in potrpežljivo so nam razlagali izvide testov, če je bilo potrebno so nas napotili k našemu osebnemu zdravniku in nam svetovali, kaj lahko s primerno hrano in vzdrževanjem telesne kondicije sami naredimo za svoje zdravje. Marsikdo je slišal nasvet: hoja, druženje in pogovor so pogoj za telesno, duševno in socialno zdravje.

Prav zaradi tega smo se na Planinskem društvu Ajdovščina razveselili povabila, naj s stojnico na dogodku sodelujemo tudi mi. Plakat  z naslovom »V dobri družbi« je vabil ljudi, naj se za trenutek ustavijo in nam prisluhnejo. Na stojnici so  dobili osnovne informacije o dogajanju v društvu. Vsem udeležencem je bilo namenjeno naše povabilo, naj se nam pridružijo v naravi pri pohodništvu, kolesarjenju, orientacijskih tekih ali planinarjenju. Imeli se bomo lepo, istočasno pa pripomogli k našemu boljšemu počutju. To pa ima vpliv tudi na naše zdravje.

Novost, ki jo z novim letom pripravljamo v društvu je »Četrtkov pohod za zdravje«. Namenjen je vsem občanom, članstvo v planinskem društvu ni obvezno. Pohodi bodo organizirani tako, da bodo primerni za vse starostne skupine in različno kondicijsko pripravljene ljudi. Edini pogoj za udeležbo je dobra volja in veselje do hoje. Zbirališče pohoda bo na novem parkirišču za gradom. Vodili jih bodo naši vodniki po bližnji okolici Ajdovščine in naj bi trajali približno dve uri. Za pohode je potrebna pohodna oprema, lažje obuvalo, pohodne palice (če jih uporabljate) in vremenu primerna oblačila. Hodili bomo po označenih in neoznačenih poteh, hoja je na lastno odgovornost. Prvi pohod naj bi izpeljali  v četrtek, 5. januarja 2017, ob 8. uri. Dodatne informacije lahko dobite na Planinskem društvu Ajdovščina ali po telefonu 041 891 368.

»Dan zdravja« smo zapuščali s hvaležnostjo v srcu do naših zdravstvenih delavcev. Veliko truda so vložili, da so izpeljali vse zastavljene naloge. Upamo, da so njihove besede padle na plodna tla in da smo spoznali, da za svoje zdravje lahko nekaj naredimo tudi sami. Pomembno je, da se odločimo in odidemo v naravo. Naša prelepa Vipavska dolina nam za rekreacijo ponuja nešteto možnosti, ki jih moramo samo izkoristiti bodisi sami, mogoče v paru lahko pa tudi v družbi Planinskega društva Ajdovščina.

mg

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij