Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Ajdovski taborniki s polno paro naprej

Z novim šolskim letom se je začelo tudi novo taborniško leto. V Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina se je pridružilo 30 novih članov, od tega triindvajset prvošolcev. To leto pa bo za tabornike še posebej zanimivo. Začinili ga bodo z različnimi akcijami …
Prve dejavnosti so potekale že v septembru. V začetku meseca so v kinodvorani predvajali film Gremo mi po svoje 2. V soboto, 27. septembra, pa so se odpravili na prvi rodov izlet. Najmlajši taborniki so obiskali Soča fun park, starejši pa adrenalinski park v Postojni. Začetek oktobra se bodo GG-ji udeležili srečanja severnoprimorskih tabornikov v Idriji. Konec oktobra pa jih čaka večdnevno jesenovanje na Kovku, ki ga bodo zaključili s tradicionalnim kostanjevim piknikom. V decembru jih bo tako kot vsako leto obiskal in obdaroval dedek Mraz. Takrat pa bodo njihovim novim članom podelili taborniške rutke. Januarja bodo cel mesec na Kovku potekala vodova srečanja. V aprilu pa se bodo MČ- ji udeležili srečanja severnoprimorskih tabornikov v Spodnji Idriji. Tako kot vsako leto bodo taborniki tudi letos tekmovali na taborniških mnogobojih in ostalih taborniških tekmovanjih. Prvi teden v juliju pa se bodo odpravili na že sedaj težko pričakovano taborjenje. Pester taborniški program omogočajo v večinskem deležu sredstva s strani Občine Ajdovščina in Fundacije za šport, v letu 2014 pa je del sredstev omogočila tudi Športna zveza Ajdovščina v sklopu projekta 'Aktivni smo v vse smeri, migaj z nami tudi ti', ki spodbuja udeleževanje otrok v različne interesnih dejavnosti.

Letošnje leto bo za ajdovske tabornike tudi nekoliko drugačno, saj nameravajo sodelovati še z drugimi slovenskimi prostovoljnimi društvi. Vključili se bodo v projekte: botrstvo (humanitarna akcija Vala 202 za pomoč socialno ogroženim otrokom), Slovenija brez zavržene hrane - Volk sit in koza cela, zbiranje starega papirja ter igrač in šolskih potrebščin za socialno ogrožene. Potrudili se bodo, da bodo njihove akcije brez plastičnih lončkov. Skratka s skupnimi močmi se bodo trudili ustvarjati boljši svet.

Čeprav so ajdovski taborniki imeli vpis k tabornikom že v semptebru, se jim lahko kadarkoli med letom pridružite. Informacije najdete na njihovi spletni strani http://rmb.rutka.net/.

Maja Turk, RMB Ajdovščina

Oglejte si tudi