Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Razstava: Davki in jaz - Kaj mi omogoča davčni sistem?

Vabljeni v Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina, kjer je v zgornjih prostorih na ogled razstava Davki in jaz – Kaj mi omogoča davčni sistem?
Razstava 'Davki in jaz – kaj mi omogoča davčni sistem?'  tudi letos obiskuje mladinske centre po Sloveniji. Svoje potovanje je pričela v Gornji Radgoni, pot nadaljevala v Koper, nazadnje pa je pripotovala v Ajdovščino, kjer bo na ogled vse do 31. 12. 2016.

Razstavljena so zmagovalna dela in ostali izbrani likovni, fotografski in literarni prispevki, ki so jih mladi poslali na natečaj Davki in jaz, pa tudi slogani, ki so jih ustvarili na delavnicah Pobarvajmo sivo 2016. Mladi so pri ustavarjanju svojih del skušali odgovoriti na vprašanje Kaj mi omogoča davkoplačevalski sistem? ter izraziti svoj odnos do sive ekonomije. Potujoča razstava se izvaja v okviru projekta Pobarvajmo sivo 2016, ki ga izvaja Inštitut za mladinsko politiko. Njegov namen je krepiti družbeno zavedanje o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti ter davkom pripisati pozitivno konotacijo, saj nam omogočajo številne dobrine (javno zdravstvo, šolstvo, infrastrukturo ...).

Vabljeni!

»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!’, katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije.«

Vir: Inštitut za mladinsko politiko

Oglejte si tudi