Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Z lokalnim partnerstvom do večjega zaposlovanja mladih

V okviru zaposlovanja so mladi že dlje časa prepoznani kot ena bolj ranljivih družbenih skupin, a hkrati ostajajo ključnega pomena za razvoj družbe in gospodarstva posameznega lokalnega, regionalnega in nacionalnega okolja. Lokalno partnerstvo vseh ključnih deležnikov na področju večanja zaposljivosti in zaposlovanja mladih je zato izjemnega pomena.
Inštitut za mladinsko politiko bo v naslednjih dveh letih, skupaj s ključnimi akterji na področju večanja zaposljivosti in zaposlovanja mladih v lokalnem okolju, med katerimi so Občina Ajdovščina, Zavod RS za zaposlovanje, izobraževalne ustanove, razvojna agencija, obrtna zbornica, gospodarstveniki in nevladne organizacije, naslavljal izziv večanja zaposljivosti in zaposlenosti mladih.

Mladi, ki vstopajo na trg dela, se pogosto srečujejo z ovirami pri iskanju (prve) zaposlitve. Ovire se največkrat kažejo v pomanjkanju delovnih izkušenj in praktičnega znanja. Projekt 'Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja na lokalnem trgu dela' skuša odgovoriti ravno na omenjene ovire. Projekt bo v naslednjih dveh letih tesneje povezal lokalne akterje na področju večanja zaposljivosti in zaposlenosti mladih ter mladim nudil dodatne priložnosti za večanje svojih kompetenc ob hkratnem povezovanju s potencialnimi delodajalci. Projekt mladim in lokalnemu okolju ponuja nov model za dolgoročno odpravljanje izzivov s področja večanja zaposljivosti in zaposlenosti mladih ob hkratni krepitvi aktivnega državljanstva. Novost modela je trofazno ciljno usmerjeno usposabljanje, ki mlade iskalce (prve) zaposlitve povezuje s potencialnimi delodajalci v regiji.

Mladi, ki boste v naslednjih mesecih iskali nove priložnosti za pridobitev novih kompetenc in poslovnih priložnosti vabimo, da redno spremljate spletno stran www.mladi-in-obcina.si, kjer bomo objavili vse potrebne informacije za vključitev v projekt.

Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina

 

Oglejte si tudi