Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Božično novoletni sejem

Vikend pred Božičem je v Ajdovščini, na Lavričevem trgu, potekal sedaj že tradicionalni Božično novoletni sejem. Popestril je pestro, prenatrpano dogajanje v mesecu decembru in postregel z lokalnimi izdelki in pridelki ter unikatnimi izdelki, ki so jih na stojnicah ponujali in se z njimi predstavljali različni ponudniki.

Stojnice z lokalnimi ponudniki lokalnih izdelkov in pridelkov ter unikatnih izdelkov so na Lavričevem trgu stale dva dni, v soboto in nedeljo, 17. in 18. decembra 2016. Obiskovalci so lahko izbirali med pestro ponudbo izdelkov. Sejemsko razpoloženje pa so organizatorji, Zavod Turistično središče Planota, s podporo Občine Ajdovščina, popestrili s pestrim dogajanjem in ponudno najrazličnejših aktivnosti za vse generacije.

V soboto dopoldan so tako na Lavričevem trgu potekale plesne delavnice s Plesnim centrom ADC in ustvarjalne delavnice z Nike Škofič za najmlajše. Trg pa so zasedli tudi člani društva Tomos klapa Ajdovščina in člani Društva ljubiteljev starodobnih vozil, ki so na ogled postavili svoje jeklene konjičke.

V soboto popoldan je najmlajše obiskal Božiček, ki so ga pričakali skupaj s škrati ekipe Fuldoro, za malo starejše pa je nato sledil koncert skupine Ne joči pevec, ki je s svojim nastopom malce ogrel ozračje mrzlega zimskegaLavričevega trga, ki se je že odel v temo. Pred tem pa so ozračje segrevali plesalci EL1 plesne scene.

Drugi sejemski dan sta s svojimi vragolijami in igrami popestrila Maša in Medo, ki sta obiskala najmlajše, popoldan pa se je odvilo ulično gledališče Paralelepiped, s predstavo Tonček in Jacqueline.

Sejem je obiskalo lepo število ljudi in organizatorji smo z obiskom, vsaj v soboto, zelo zadovoljni. Vsem, ki so se predstavljali na stojnicah se najlepše zahvaljujemo. Zahvala pa gre tudi vsem, ki so nam pomagali popestriti program in pričarati kar se da prijetno praznično vzdušje.

Se torej vidimo naslednje leto.

Helena Harej

Oglejte si tudi