Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Aktivno poletje na Gori

Člani društva ŠKTD Sinji Vrh se preko celega leta ukvarjamo z mladimi in jim ponudimo treninge nogometa, tisti, ki pa jim igre z žogo ne dišijo preveč, se lahko udeležijo plesnih uric.
V začetku poletnih počitnic pa organiziramo športni kamp za osnovnošolske otroke. Letos je bil že šesti po vrsti. Odločili smo se, da bo letos kamp malce krajši, vendar bolj intenziven, saj smo kar cel teden preživeli na Kovku v taborniškem domu.  Udeležilo se ga je preko 20 otrok, ki so lahko spoznavali različne športe, se družili z vrstniki, se zabavali in si pomagali med seboj. Otroci so bili razdeljeni v 4 skupine, ki so med seboj tudi tekmovale, zmagovalna ekipa, pa si je na koncu prislužila nagrado. Zadnji dan smo za starše in ostale družinske člane pripravili zaključno prireditev s piknikom. Na žalost nam je vreme v tem tednu malce nagajalo, tako da nekaterih aktivnosti nismo izpeljali, vendar so iznajdljivi mentorji hitro našli druge zanimive aktivnosti za otroke. Verjamemo in upamo, da se bodo otroci tudi v prihodnjih letih udeležili kampa, se tako vsaj za en teden odrezali od računalnikov in telefonov in znali spletati prijateljstva tudi v živo.

Preko poletja pa člani nismo stali križem rok, saj smo bili v pripravah za 6. Tek na Angelsko Goro, ki bo v nedeljo, 27. avgusta. Kot vsako leto, bo tudi letos start pri izviru Hublja ob 9.30, zaključek pa na Otlici. Za prevoz prtljage tekmovalcev na cilj bo seveda poskrbljeno, prav tako pa bo poskrbljeno za odlično postrežbo na cilju. Vabljeni torej vsi tekači, da se nam pridružite na malo več kot 4 kilometre dolgi tekaški preizkušnji z vzponom 600 višinskih metrov. Prav tako vabljeni tudi pohodniki, ki se lahko odpravite na pot ob 8. uri.

Lansko leto smo organizirali tudi tek na krajših razdaljah za otroške kategorije in bili veseli številčne udeležbe otrok, zato smo se odločili, da bomo tudi letos in v prihodnje poskrbeli za mlajše tekmovalce. Vpis in tek za otroke bo potekal na Otlici s startom po članskem teku, predvidoma ob 10.30. Otroci, vabljeni in tako aktivno zaključili bližajoč konec počitnic.

Teden kasneje, prvi vikend v septembru pa nas čaka naša največja prireditev – tradicionalna šagra na Angelsko nedeljo na Otlici. Vabljeni!

ŠKTD Sinji Vrh

Oglejte si tudi