Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

10 let druženja ob telovadbi

Letos mineva 10 let odkar smo v Lokavcu zgradili in otvorili dvorano Edmunda Čibeja. Ko se je dvorani dajal program, smo lokavške žene organizirale skupino za FTH vaje. Zavedale smo se, da je čas, ko lahko naredimo nekaj zase in za svoje zdravje.

Poiskale smo si diplomirano fizioterapevtko, ki nas vodi in začele telovaditi 1-krat tedensko. Že naslednje leto smo se začele srečevati ob ponedeljkih in četrtkih od meseca oktobra do maja. Skupina šteje vsako leto 45 žena; od samega začetka nas vztraja 16. Mnogo jih je prišlo kasneje, žal pa so nekatere tudi obupale in prenehale s telovadbo.

FTH vaje zajemajo gibanje celotnega lokomotornega sistema in krepitev mišic. Da so ure vedno drugačne, uporabljamo za vaje pripomočke: palico, žogo, elastični trak in uteži. Posebno smo ponosne na naše starejše žene, ki ne zamudijo nobene ure in poskušajo vaje narediti kar najbolje. Naša skupina pa ni več samo lokavška, saj so se nam pridružile tudi žene iz Ajdovščine, Ceste, Dolge Poljane in Skrilj.

Ker celo leto marljivo telovadimo, si 3-krat letno organiziramo dogodke, ko pridejo na svoj račun tudi mišice obraza. Tako zadnje srečanje v starem letu podaljšamo na Kmetiji ''Černigoj''. V mesecu maju pa gremo zadnjo uro na pohod po Lokavcu in okolici. Drugo junijsko soboto sklenemo telovadno leto z izletom po naši prelepi Sloveniji. Letos za 10 obletnico smo se odpeljale z vlakom na Bled in se sprehodile ob jezeru na grad. Po ogledu in uživanju v prečudovitem razgledu z gradu, smo se ustavile na kosilu v gostilni ''Murka'' in ga zaključile z odlično blejsko grmado. Sledile so dve uri za prosto raziskovanje Bleda in povratek z vlakom v Novo Gorico. Izlet je kot vsak doslej minil v sproščenem druženju, klepetu in smehu, ki ga tudi popoldanski dež ni mogel pokvariti. Poslovile smo se z besedami: ''Nasvidenje oktobra.'' Do takrat uživajte lepe, zanimive in sproščujoče počitnice v prijetni družbi. Pa na FTH vaje ne pozabite.

Alenka Kompara

Oglejte si tudi