Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Veseli december v Ajdovščini

Obseg in način praznične okrasitve v Vipavski dolini seveda kroji burja – ob običajnih 'snežinkah' po glavnih ulicah Ajdovščine, bodo praznični lesk dopolnjevale še tri naravne smreke – na Lavričevem trgu, v krožišču in na šturskem placu. Ajdovščina tudi ne bo ostala brez obiska vseh treh dobrih mož.

Prvi dobrotnik je seveda Miklavž, ki bo obiskal najmlajše v soboto 5. decembra popoldne, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, potem ko si bo mladež ogledala predstavo Rdeča kapica. Miklavža bo pripeljal Mladinski center Hiša mladih, ki bo poskrbel tudi za prihod dedka Mraza (v ponedeljek, 28. decembra, prav tako v Dvorani prve slovenske vlade).

Med ta dva seveda sodi še obisk božička, tokrat ga je povabil Zavod Turistično središče Planota, ki bo poskrbel še za božično novoletni sejem (v soboto 19. in nedeljo 20. decembra). Na stojnicah se bodo predstavili domači ponudniki pridelkov in izdelkov in ter unikatnih izdelkov, poskrbljeno pa bo seveda tudi za zabavni program. Prijavilo se je že toliko ponudnikov, da bi bil trg pred dvorano premajhen, zato bo dogajanje na osrednjem trgu.

Tudi novemu letu bo moč nazdraviti na Lavričevem trgu, organizator silvestrovanja pa je Vojko Ličen, ki obljublja brezplačen kuhanček za vse, ki bodo prišli ogrevati pete na ritme glasbene skupine Simon'n Band.

Mesto bo torej za decembrska rajanja tudi primerno okrašeno. Smreki na ajdovskem in šturskem placu sta že postavljeni, merita kakih 10 metrov v višino, pripeljali pa so jih iz gozda pri Podkraju. Smreka v krožišču bo še nekoliko višja, za zdaj pa še rase, saj bodo pripeljali v začetku prihodnjega tedna iz predmejskega konca. Društvo Forum pa bo tudi letos poskrbelo za nekaj izvirnih prijemov pri okrasitvi mestnih parkov.

Oglejte si tudi