Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Občina Ajdovščina zastopa Slovenijo s projektom 'Podjetno v prihodnost'

Na natečaju za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za 2017 bo letos Slovenijo v ožjem izboru zastopala Občina Ajdovščina s projektom 'Podjetno v prihodnost' in sicer v kategoriji izboljšanje poslovnega okolja. Evropska komisija je letos prejela 305 prijav, med katerimi bodo finaliste po posameznih kategorijah izbrali oktobra, zmagovalce pa bodo razglasili na zaključni slovesnosti za mala in srednje velika podjetja 23. novembra v estonskem Talinu.

Izbor je opravila žirija javne agencije SPIRIT Slovenija, ki je v obrazložitvi zapisala, da projekt ajdovske občine s spodbujanjem podjetniškega duha, naložbo v podjetniška znanja, z rezultati in pozitivnim učinkom na širši lokalni prostor dokazuje, da se tudi z omejenimi sredstvi da veliko narediti.

S projektom 'Podjetno v prihodnost' si Občina Ajdovščina prizadeva ustvariti ugodno in povezano podporno okolje za nova podjetja, za razvoj podjetniške in obrtne dejavnosti in odpiranje novih delovnih mest. Zato občina izvaja številne programe in ukrepe, ki vodijo v spodbujanje podjetništva in ustvarjanje novih delovnih mest.

V Evropski uniji je več kot 20 milijonov malih in srednje velikih podjetij, ki so glavno gonilo gospodarske rasti, inovacij, zaposlovanja in socialnega vključevanja. Cilj evropske komisije pa je spodbujati uspešno podjetništvo in izboljšati poslovno okolje, da bi jim pomagala uresničiti njihov potencial v globalnem gospodarstvu. Zato so letos že enajstič razpisali javni natečaj za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva. Slovenija na natečaju sodeluje devetič. Prejšnja leta je v lov za nagrado prijavila po najmanj pet kandidatov v treh kategorijah, tokrat pa bo Slovenijo ob Občini Ajdovščina zastopalo le še podjetje Replika v kategoriji spodbujanje internacionalizacije poslovanja.

Lani je v izboru sodelovalo več kot 300 projektov iz 31 držav, med 18 najboljših v Evropi se je uvrstil Zavod mladinski center Kotlovnica Kamnik.

Oglejte si tudi