Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Dve pobudi na en mah

S projektom Moja pobuda se je na trasi pravkar uspešno izpeljanega Vertovčevega pohoda uredilo dva odseka poti v skupni dolžini skoraj dveh kilometrov, informacijska točka v Šmarjah pa je bogatejša še za kamnit pitnik.
Na poti od zaselka Potok pa vse tja do križpotja za Ostri vrh in Gaberje so bili urejeni propusti, nakar je bila deležna še nasutja. Ta makadamska pot pa ni namenjena le pohodnikom in turistom, pač pa tudi lastnikom okoliških zemljišč in obdelovalnih površin. Dodatno pa so uredili (utrdili in nasuli) prej zatravljen kolovoz na delu poti od zaselka Jakulini (kjer je rojstna hiša Matije Vertovca) do ceste proti Šmarjam. 

Druga pobuda je bila realizirana v Šmarjah ob turistični točki, ki nudi zbirno mesto tako za vaška srečanja kot za obiskovalce, ki si na tej točki poiščejo prostor za oddih. Ob že postavljenih mizah in klopeh in dveh večjih informacijskih tablah je tam posajeno sadno drevje in planta s sedemnajstimi avtohtonimi trtami Vipavske doline. Pri prekopavanju starega vinograda so naleteli na dva lepo izoblikovana balvana, ki se ju je z Mojo pobudo uredilo v pitnik. Je bilo pa seveda treba do pitnika potegniti vodovodno napeljavo z vsem potrebnim (jašek, priključek, pipa), vključno z asfaltacijo dela območja ob cesti. 

Oglejte si tudi