Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

30 let brez alkohola

Društvo zdravljenih alkoholikov Ajdovščina - Vipava letos praznuje 44 let obstoja in uspešnega delovanja v lokalnem okolju, izven občine in v tujini.

V društvu smo zelo počaščeni in ponosni, da imamo v naših vrstah člana z dolgoletno uspešno abstinenco na področju odvisnosti od alkohola. Ivan Ličen iz Budanj se je za ta korak odločil pred 30-imi leti, natančneje 19. marca 1986. Vsa ta leta je trdo delal na sebi in svoje znanje delil in pomagal drugim, ki so težje premagovali ovire alkoholizma. Z znanjem je utrjeval medsebojne dobre odnose ter pripomogel k trdnejši abstinenci in tako lepšemu in boljšemu načinu življenja, ki je lahko v ponos marsikateremu drugemu človeku.

Naziv 'častni član' prejme oseba, kot je Ivan Ličen, ki je s svojim delom pomembno prispeval k uspešnemu delu društva. Naziv častnega člana podeljuje upravni odbor Društva zdravljenih alkoholikov Ajdovščina - Vipava.

Pravilo, da se pijanec spreobrne, ko se v grob zvrne, že dalj časa ne velja več. Še nekaj je potrebno vedeti: zdravniki in nihče drug ne more nikogar prisiliti, da bi se zdravil. Vendar pa ni dovolj napisati napotnico, bolnika naložiti v reševalno vozilo in ga odpeljati v bolnišnico, da se bo domov vrnil zdrav. Odločitev za zdravljenje mora tako ali drugače dozoreti v glavi alkoholika.

Alkohol je najpogostejša in najbolj zlorabljena droga v našem družbeno-kulturnem okolju. Mnogim manjka znanja in zavedanja o odgovornem in varnem uživanju alkohola.
Srečko Uršič

Oglejte si tudi