Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Kitarska skupina Akordi je praznovala

Akordi so se z odgovornostjo pripravljali na  praznovanje desete obletnice delovanja. To se je zgodilo 6. aprila v nabito polni dvorani Hiše mladih v Palah v Ajdovščini.

Skladbe je povezovala Alenka Bizjak Nusdorfer in sicer s stihi Vlada Kreslina. Publiko je najprej razživel Gordan Novaković trio z avtorsko pesmijo Liza pela je jazz. Predsednik društva upokojencev Ajdovščina Maksimiljan Marc je pozdravil vse navzoče in čestital kitaristom za jubilej ter jim zaželel še naprej uspešno delovanje. 

Koncert so Akordi začeli z eno prvih instrumentalnih skladb - z mehiško ljudsko Taconeado, sledila je Larina pesem, ki je pobožala duše poslušalcev. Kot gostja je nastopila Majda Birsa iz društva Norma7 s tenkočutnim prebiranjem Lainščkove poezije.

Akordi so zaigrali in zapeli še Angeli živijo, Dekle moje pojdi z menoj, Poljane dom, tudi Dobro mrho in Ružo crveno  ter še druge melodije, ki so publiko  spodbudile k aplavzu. Ljudska Trzinka in Tam dol na ravnem polju nista pustili poslušalcev ravnodušnih.

Skupina je začela delovati 2014 in od prvotnih desetih članov jih je ostalo pet in tem so bile podeljene bronaste značke Vinka Štruclja za desetletno udejstvovanje na instrumentalno glasbenem področju ljubiteljske kulture. Mentor Gordan Novaković, ki se je z glasbo že 'rodil', pa je prejel zlato Štrucljevo značko za trideset in več let delovanja v glasbi.

Večer veselja se je prelevil k zaključku s pesmijo Che sara.  Publika je bila navdušena, zato so sledile še nove melodije.

Sledilo je prijetno druženje ob prigrizku in pijači še dolgo v večer. Akordi si želijo, da z Gordanom nadaljujejo in se še kaj novega v  glasbi  naučijo. Zahvaljujejo se vsem v društvu upokojencev, ki so jim s svojim delom pomagali pri izvedbi tega jubileja in donatorjem za prispevek.

v.c.- DU Ajdovščina

Oglejte si tudi