Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Novi uspehi Plesnega centra ADC

Po letu in pol premora se plesalci končno vračajo na tekmovalne odre, kjer se lahko predstavljajo skupinsko in ne le kot posamezniki. Tudi plesalci Plesnega centra ADC so izkoristili priložnost pokazati, kaj so v posebej zahtevnih razmerah uspeli natrenirati. Sodelovali so na kar dveh tekmovanjih in sicer na najpomembnejšem - Državnem prvenstvu Plesne zveze Slovenije ter na festivalu Lukec Open.

Konec januarja je v Medvodah potekalo, zaradi zdravstvene situacije, večkrat prestavljeno Državno prvenstvo (v nadaljevanju DP) za članske kategorije v modernih tekmovalnih plesih. Zbralo se je več kot 300 plesalcev, gledalci pa so imeli možnost prvenstvo spremljati preko prenosa v živo. Tekmovalo se je v orientu, modernu, stepu, street show plesu, disco danceu, jazzu, street dance showu, electric boogieju, hip-hopu, break danceu, tako med solisti, dvojicami, malimi skupinami kot formacijami. Tekma je potekala v dveh delih, v art in street disciplinah, kjer se je upoštevalo priporočila in ukrepe NIJZ. 

Plesalci in koreografi so na ta dan dolgo čakali, saj je bilo lansko leto DP kar dvakrat prestavljeno. Zaradi omejitev pri treningih so se na DP v živo lahko začeli pripravljati samo tri tedne pred prvenstvom, do takrat so lahko trenirali le virtualno.

ADC-jeva članska mala skupina, imenovana WGang, je na DP konec januarja dosegla nehvaležno, pa vendarle vrhunsko 4. mesto. Skupino sestavljajo Evelin Bajc, Elin Trobec, Tija Batič, Karin Fikfak, Neja Ličen, Manca Sirk in Martin Difalco. Skupino je na tekmo pripravila Nina Ukmar.

Teden dni za DP, 6. in 7. februarja, je člane čakala nova tekma in sicer festival Lukec open, a tokrat v virtualni obliki. Tekmovalci so se na tekmo prijavili preko aplikacije Zoom in so lahko plesali kar iz domačih prostorov. Mala skupina WGang je po ogrevanju na DP na tem festivalu dosegla srebro.

Tako so plesalci odlično vstopili v novo leto in tudi v novo sezono. Zdaj, ko so vrata dvoran ponovno odprta, se že pridno pripravljajo na naslednje državno prvenstvo, ki jih čaka konec junija.

Vodja Plesnega centra ADC, Alice Stojko Saliu, je na svoje plesalce in trenerje več kot ponosna, saj »v takih razmerah že samo sodelovanje pomeni veliko, kaj šele tako vrhunske uvrstitve«.

ADC

Oglejte si tudi