Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Nigerijci na obisku v Vrtovinu

Ambasador Timothy Otunla iz Nigerije in Stojan Šatej iz Vrtovina, imata v Nigeriji skupno podjetje za distribucijo zdravil od Leka in ostalih podjetji iz skupine Sandoz. V Ljubljani sta skupaj podpisala pogodbo s katero bodo razširili uvoz prehrambenih dopolnil slovenskega proizvajalca.

Po uradnem delu v Ljubljani je sledil še neuradni del - ogled Slovenije po dolgem in počez z daljšim postankom v Vipavski dolini, natančneje v Vrtovinu. Ta dan je bil pravi jesenski dan s posebnim čarom, časom trgatve, ko se darovi trte spreminjajo v žlahtno vino in vse poti vodijo v kamnite hrame. Na povabilo Stojana in prijatelja Jordana, jih je pot najprej vodila v hram, kjer je vrel mošt. Samo predstavljate si lahko presenečenost Nigerijskih gostov nad moštom, ki so ga okusili prvič. Želja je bila, da si ogledajo tudi vinograde gospodarja Jordana Podgornika in si utržejo grozd. Takrat je nastala tudi prelepa fotografija, katera je bila poslana v daljne dežele Nigerije.

Gospodje so bili navdušeni nad lepotami Slovenije, še bodo prišli pravi Stojan Šatej, saj so izrazili pripravljenost sodelovanja z Vipavsko dolino.


Nevenka G.

Oglejte si tudi