Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
7°C
0°C
JUTRI
7°C
-2°C
Deli

Defibrilatorja v Vrtovinu in Gaberjah

Po občini Ajdovščina je sedaj nameščenih že 19 avtomatskih defibrilatorjev AED. Nazadnje sta napravi za oživljanje dobili še KS Gaberje in Vrtovin, s čimer je zagotovljena osnovna pokritost občine.

Po mestu Ajdovščini je nameščenih sedem avtomatskih defibrilatorjev AED z zunanjo omarico, ostali so razpršeni po vaseh. Predmeji, Otlici, Colu, Podkraju, Lokavcu, Ustjam, Šmarjam, Brjam, Selu in Črničam sta se pridružila še Vrtovin in Gaberje. Namestitev v teh dveh krajih je predlagala enota Nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ajdovščina, saj so izračunali, da so dostopni časi do obeh vasi v primeru zastoja srca predolgi.

Občina Ajdovščina se je zato prijavila na razpis Ministrstva za zdravje in prejela 3.600 evrov, iz proračuna pa je doložila še 1.280 evrov. Tako so napravo AED v Vrtovinu namestili na pročelje tamkajšnje šole, v Gaberjah pa na stavbo krajevne skupnosti.

Za vzdrževanje defibrilatorjev (zamenjava elektrod, baterij itd.) skrbi Območna enota Rdečega križa Ajdovščina. Če v razdobju med rednimi servisi občani opazijo na napravah okvaro ali kaj podobnega, naj torej pokličejo na telefon 05 36 64 930 ali mobitel 051 430 722, elektronski naslov pa je ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Rdeči križ Ajdovščina izvaja tudi brezplačne tečaje nudenja temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja po krajevnih skupnostih. Vabijo, da se jim pridružite na katerem od njih.  

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij