Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Preženimo Corona leto 2020 z ustvarjalnostjo!

Tak je naslov letošnje tradicionalne razstave članov Kulturno umetniškega društva Lična hiša. Čeprav je letošnje leto zaradi corona epidemije zaznamovalo vse ljudi, umetnike morda še posebej, saj trenutno v živo v galerijah ne morejo predstavljati svojih del.

V društvu zato letos z redno razstavo v spletni inačici prav posebej poudarjajo ustvarjalnost njihovih članov, ki so letos ustvarjali v prav posebnem vzdušju. Karantena, zaprtje države, strah pred virusom in negotovost zaradi zaprtja kulturnih ustanov, društev in nasploh vseh kulturnih dejavnosti, je slovenske umetnike pahnilo na rob preživetja. Zagotovo je ustvarjanje kljub vsem tem vplivom marsikomu pomagalo preživeti in ohraniti pozitivno naravnanost v teh težkih dneh.

Člani društva Lična hiša letos s svojimi deli dokazujejo, da jim ni zmanjkalo ustvarjalnosti, niti pozitivne energije. V času karantene je nastalo kar nekaj zanimivih del, ki si jih tokrat lahko ogledate namesto v galeriji, kar na spletu. Čeprav je bil prvotni namen te razstave pokazati predloge za nove lokalne turistične spominke, pa so se kasneje odločili, da dajo prednost ustvarjalnosti sami in se ne opredeljujemo zgolj na spominke. Tako si na tej razstavi lahko ogledate poleg otroških ilustracij, abstraktnih slikarskih del, impresivnih krajin, umetniških fotografij, keramičnih del, tudi nekaj rešitev in predlogov za turistični spominek Vipavske doline.

Razstavljajo člani društva: Alina Asberga Nabergoj, Ana Maraž, David Ličen, Jana Štok, Jon Hatfull, Katja Sarkič, Ljuba Rijavec Dozio, Marta Jakopič Kunaver, Polona Kunaver Ličen in Primož Fučka.

Razstava je na ogled na  https://licnahisa.com/5754.

Niko Ličen

 

Oglejte si tudi