Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mednarodni dan muzejev

Mednarodni dan muzejev, ki bi sicer moral biti na soboto, 18. maja, so tudi zaradi slabe vremenske napovedi prenesli na 'dan, prej', torej na petek. Tako so pripravljen program lahko spoznavali tudi učenci osnovnih šol.
Nosilna tema letošnjega muzejskega dne je bila Muzej (spomin + ustvarjalnost) = družbena sprememba. Tema se odziva na sedanji čas in opozarja na pomembno vlogo muzejev na socialnem področju.

Vrata so odprle vse tri ajdovske galerije, muzej, s tržnice pa se je v avlo dvorane (zaradi vremena) preselila predstavitev zmagovite turistične naloge šturskih učencev, o kateri pišemo v drugem članku.  

Muzej Ajdovščina je na široko odprl vrata in zagotovil strokovno vodenje, brez vstopnine (na fotografiji).

V Pilonovi galeriji je bila, ob stalni ponudbi, na ogled bienalna razstava otroških likovnih del 11. Ciciumetnije , v pritličju Lokarjeve galerije pa razstava dijakov Umetniške gimnazije iz Nove Gorice. V prvem nadstropju si je bilo moč ogledati razstavo grafik Danila Jejčiča. Odprta je bila tudi Lokarjeva spominska soba. Muzejskemu dnevu se je pridružila še Lična hiša z naborom svojih dejavnosti.  

rl, foto arhiv TIC Ajdovščina

Oglejte si tudi