Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Klub starih vodopivcev

Na martinovanju v Ajdovščini so vodopivci vseh generacij ustanovili svoj klub. Obnoviti želijo ubrano petje, ki je iz primorskih gostiln praktično že izginilo.
Takoimenovana ameriška generacija pevcev Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec, ki se dobi vsako martinovo, je tokrat medse povabil vse nekdanje in sedanje pevce. Generaciji, ki je ime dobila zaradi gostovanja v Kanadi in Ameriki (1993), so se pridružili še drugi 'veterani', saj petje v nekdanji druščini zelo pogrešajo. 

Od besed k dejanjem: ustanovili so Klub starih vodopivcev, ki se bo sestajal enkrat mesečno. Dobili se bojo in 'kašno rekli'. V obeh pomenih te fraze. Po vodopivsko se namreč reče, da 'bomo kašno rekli', ko se zapoje.

V klub vabijo vse nekdanje člane vodopivske druščine: vsak drugi petek v mesecu v gostilnici pri Fonziju v Ajdovščini (za pošto). Prvo srečanje kluba bo že 12. decembra ob 20. uri. 

Na martinovanju v Ajdovščini so pevci prepevali krepko čez polnoč. V topli noči pod starim topolom ob pošti je najbolj odmevala priljubljena in nekoč prepovedana Bazovica. Brez nje in brez Žab namreč ameriška generacija težko  zdrži. 

Oglejte si tudi