Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

KD Norma 7 predstavlja veliko skupinsko likovno razstavo Panjske končnice skozi čas

Na Dunaju opažena in pozdravljena razstava Panjske končnice skozi čas, eden izmed kulturnih dogodkov ob slovesnem praznovanju 75-letnice delovanja Čebelarskega društva Maribor - mesto, je svojo načrtovano potovanje po posameznih regijah, v in izven Slovenije, naklonila tudi Galeriji v Vipavskem Križu. KD norma 7 je v sodelovanju s Turističnim društvom Vipavski Križ 10. februarja javnosti predstavilo skupinsko razstavo, ki bo dana na ogled do 9. marca.

Pod vodenjem idejne koordinatorke in oblikovalke Violete Šmon je skupina 22-ih mladih proučevalcev panjske zgodovine, poimenovana API ART, oblikovala ciklus tripiha panjskih končnic, ki predstavljajo svet zase, saj razkrivajo spomine, običaje, šege in navade, hrepenenja, humor in dediščino preteklosti.

Na temo čebelarstva, »te čudovite poezije kmetijstva« (F. Šinkovec), se na razstavi predstavlja tudi zbirka slik Stari čebelnjak pripoveduje, ki jo je oblikovala skupina 19-ih ljubiteljskih in akademskih slikarjev štajerske metropole in okolice ter ciklus risb članov Likovnega laboratorija Doma na Krasu.

Razstavo je slovesno odprl predsednik Čebelarskega društva Maribor - mesto Maks Selinšek, kulturni program so izvedli člani KD Maribor Studenci in člani Dramske skupine Norma7: Majda Birsa, Cecilija Bratina, Vesna Dolenc, Radovan Lango, Violeta Šmon in Srečo Vrbanc. Za prijetno vzdušje je poskrbela skupina kitaristov Akordi, ki jo vodi Gordan Novaković.

Oglejte si tudi