Oceni objavo

Dobrodelni koncert Burja dobrote Škofijske gimnazije Vipava

V nedeljo, 14. aprila, je športna dvorana Škofijske gimnazije Vipava zopet spremenila svoj namen: preoblekla se je v pomladne barve, se z odprtimi dežniki poslovila od deževnih mesecev in svoja vrata odprla obiskovalcem dobrodelnega koncerta. Kljub temu da se je tiste nedelje sonce prvič po mnogih mesecih radodarno razdajalo, je dijakom ŠGV prisluhnilo lepo število gostov.

Koncert je bil vsaj z dveh vidikov nekaj posebnega: organizirali so ga dijaki sami, pod vodstvom Dijaške skupnosti ŠGV (predseduje ji Miha Saksida), z namenom, da pomagajo svojim vrstnikom, ki težko nosijo finančna bremena današnjega šolanja. Zaposleni na ŠGV smo bili nad idejo samega koncerta izjemno navdušeni, saj smo prepričani, da naš svet ne bo popolnoma skrenil s tira, če bodo mladi sposobni ohraniti voljo do dela in zavedanje, da na svetu nismo edini in da lahko sobivamo le, če nam za soljudi ni vseeno.

Na žanrsko zelo raznolikem koncertu so nastopili: mešani in moški zbor pod vodstvom dijaka Mateja Marca, šolski orkester, ki ga je vodila Meta Praček, šolski bend s pevkama Teo Ferjančič in Nives Trošt, ter solisti: Erik Novak, Tjaša Fajdiga (na klavirju jo je spremljala Meta Fajdiga) in Nejka Čuk. Mnoge priredbe skladb so bile delo Barbare Grahor. Prošnji dijakov za sodelovanje so se odzvali tudi profesorji in se predstavili pod vodstvom Igorja Hodaka.

Kako je bilo biti del tega dogajanja, je zapisala dijakinja Zala Žezlina:»Na dobrodelnem koncertu Burja dobrote sem sodelovala kot članica orkestra. Svojo nalogo sem z veseljem opravljala, saj sem se zavedala, da bo denar, zbran z vstopnicami, pomagal mnogim dijakom naše šole. In četudi je sonček med odmori vsak dan bolj vztrajno vabil na šolsko dvorišče in nisem hotela celotnega odmora 'zapraviti' za vaje, se je splačalo, saj je bil koncert res super. Zdi se mi, da so tudi ostali nastopajoči dali vse od sebe in res nastopili s srcem in sočutjem do drugih. Po koncertu sem občutila neverjetno zadovoljstvo, da s svojo glasbo nisem osrečevala le sebe, temveč sem nekomu tudi pomagala. In verjemite, to je izjemno dober občutek.«

 

Bojana P. Kompara

Oglejte si tudi